Рјешења физичким лицима доставља Пошта / Фото: Лазар Ружић
26/06/2021 u 07:25 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Не зна се ко ће платити инкасанте Чистоће за испомоћ при уручењу пореских рјешења

Запослени у Чистоћи уручиће око 500 пореских рјешења правним лицима, а о евентуалној надокнади за услугу није било ријечи

Инкасанти предузећа Чистоћа почели су да дијеле пореска рјешења за правна лица у име Управе локалних јавних прихода. Како је казао Милан Шупић, директор Управе локалних јавних прихода, нијесу прекинули сарадњу са Поштом Црне Гора која им дистрибуира пореска рјешења.

– Нијесмо раскинули уговор са Поштом, већ икасанти Чистоће уручују само неких 500 пореских рјешења и то правним лицима. То смо договорили само због брзине уручивања, јер се ради о правним лицима, а имамо и велики број физичких лица. Решења за правна и физичка лица се не разликују, па Пошта не би могла да их одвоји и посебно уручује, те смо се за овакав вид подјеле одлучили због ефикасности уручивања. Тако ће правна лица на вријеме добити пореска решења – рекао је Шупић.

Шупић није казао да ли ће Управа локалних јавних прихода ове услуге платити Чистоћи и колико то износи.

– Кад буде плаћано и фактурисано имаћете информацију о томе. Ради се о малом броју рјешења. Тај посао се завршава за два дана. Ове године смо кренули нешто касније са рјешењима и онда због брзине уручења смо ангажовали колеге из Чистоће. Ове године је тако, видјећемо наредне. Касније смо кренули са уручивањем, јер смо чекали неки пропис да донесе Влада што су урадили прије 15 дана. Затим смо морали чекати да буде објављено у Службеном листу и да ступи на снагу – истиче Шупић.

Директор Чистоће Андрија Чађеновић казао је да није било ријечи о будућој сарадњи у дијелу уручења пореских рјешења.

– Имајући у виду да се ради о привредном друштву чији је оснивач Главни град и органу Главног града, у овом тренутку није било ријечи о евентуалној надокнади за услуге уручења пореских рјешења за правна лица, будући да се ради о релативно малом броју, неких 500 комада – казао је Чађеновић.

Главни град и Управа локалних jавних прихода недавно су позиваjу грађане да изврше електронски преглед рjешења о порезу на непокретности.

– Физичка и правна лица могу извршити увид у рjешења о утврђеном порезу на непокретности за 2021. годину на саjту Главног града порези.подгорица.ме. Такође, Пошта Црне Горе ће у наредном периоду доставити рjешења на адресе свих физичких и правних лица коjа посjедуjу непокретности на териториjи Главног града. Подсjећамо да рок за уплату прве рате за порез на непокретности истиче 30. jуна – саопштили су прије неки дан из ПГ бироа.

А.Д.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 17:10