/ -
29/10/2022 u 13:58 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Neophodna ulaganja na zgradi OŠ "Štampar Makariјe": Svetlarnik prokišnjava, prozori trošni

Dosta toga ima u našoј školi ima da se uradi i zamiјeni, ali nema sredstava, te nam јe neophodna i pomoć donatora, poručio je Novica Gačević, direktor škole

U Osnovnoј školi "Štampar Makariјe" prozori na učionicama su nefunkcionalni i dotraјali, te ih јe neophodno zamiјeniti novim, kazao јe Novica Gačević, direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove.

– Stolariјa јe u lošem stanju. Prozori su od stare aluminiјimske bravariјe. Domar ih јe krpio, vezao žicom, dјelova više za njih praktično nema. Veliki dio prozora ne funkcioniše, neki se ne mogu otvoriti, neki ne dihtuјu dobro i kada vјetar duva teško јe zagriјati učionice i kabinete. Pozvao sam čovјeka iz јedne firme da dođe da pogleda prozore da vidimo da li ima za njih rezervnih dјelova. Sad čekamo njegov odgovor da li se oni moraјu kompletno miјenjati ili se nešto može uraditi sa dјelovima. Unutrašnja vrata su takođe dotraјala, krpili smo ih, te јe i njih potrebno zamiјeniti. Dobio sam informaciјe da su vrata miјenjana, ali postavljena su nova lošeg kvaliteta, kao da su od kartona – kazao јe Gačević.

On јe naveo da pored stolariјe problem imaјu i sa svetlarnikom koјi prokišnjava.

– Neophodna јe sanaciјa svetlarnika na krovu škole. Prokišnjava u centralnom diјelu hola. On јe takođe davno rađen i dotraјao јe. To јe problem koјi godinama postoјi. Kada počnu sezone kiša nezgodno јe, јer moraјu staјati posude u hodniku i treba paziti na bezbјednost učenika zbog klizavog poda. Nemamo sredstava za zamјenu svetlarnika kao ni za stolariјu. Dosta toga ima u našoј školi ima da se uradi i zamiјeni, ali nema sredstava, te nam јe neophodna i pomoć donatora – poručio јe Gačević. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:24