Општина Тузи неће преузети раднике са пијаце / -Архива
05/01/2022 u 14:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ник Ђељошај позвао тужилаштво: Радници на пијаци радили без уговора

Сумњам да овдjе има организованог криминала, те позивам државно тужилаштво да испита запослене и да даjу детаље, како jе могуће да их нема у евиденциjи запослених у Тржницама и пијацама Главнго града, каже Ђељошај

Општина Тузи након преузимања пијачног објекта од предузећа Главног града Пијаце и тржнице неће преузети и пет радника јер се они званично нигдје не воде као запослени у градском предузећу, саопштили су за "Дан" из Општине. Преузимање радника дефинисано је уговором са Главним градом у којем се наводи да ће привредно друштво Пијаце-Тузи преузети запослене из Тржница и пијаца, који обављају послове за пијацу уз Тузима.

Ник Ђељошај, предсједник Општине Тузи, тражи да се објасни ко је тим радницима био послодавац јер нико од њих није запослен у градском предузећу Тржнице и пијаце. Он истиче да је спреман да разговара са радницима.

– У међувремену, треба да кажу jавности ко их jе запослио, ко им jе послодавац, jер општинске институциjе раде по закону. Ниjедан званични документ не показује да су запослени у Тржницама и пијацама. Сумњам да овдjе има организованог криминала, те позивам државно тужилаштво да испита запослене и да даjу детаље, како jе могуће да их нема у евиденциjи запослених и ко су они коjи крше њихова права и ко их је држао у заточеништву без осигурања и кршећи закон. Општина ће бити уз своjе грађане, како би их заштитила од овог очигледног организованог криминала. Одговорност што су ови људи остали без посла ниjе Општине Тузи, већ оних коjи их нису приjавили као запослене. На тај начин су прекршили њихова основна људска права. Један од стражара казао ми је да су плаћени готовином, а никада ниjесу имали уговор о раду. Ми ћемо ово истраживати и разjаснити до краjа, ко су ти људи коjи су се овако понашали према грађанима. Тражим да се каже народу ко су те особе коjи су им дале новац у готовини као накнаду за рад – каже Ђељошај.

Он истиче да ће се преузимањем пијаце на њој поштовати ред и закон.

– Они коjи су радили и плаћани у готовини су прошлост овог мjеста. Увjеравам вас да ће се о овом криминалу све сазнати, а ове породице ће имати подршку општине. Ићи ћемо до краjа и детаљно разоткрити све – поручуо је Ђељошај.

Из Тржница и пијаца јуче нијесу хтјели да се оглашавају по овом питању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 11:04