Milatović, Šaranović, Rakčević i Borovinić Bojović / - TVITER/JAKOV MILATOVIć
01/12/2022 u 14:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nosioci pobjedničkih lista u Podgorici: Nakon izbora masovna zapošljavanja u gradskim preduzećima

Oni upozoravaju sve direktore i rukovodioce odlazećeg DPS sistema da dobro razmisle "prije negoli nastave sa svojim nezakonitim radnjama, jer će se u danima koji slijede detaljno češljati sva dokumentacija i o svemu informisati Specijalno državno tužilaštvo (SDT)"

Nosioci pobjedničkih lista u Podgorici Jakov Milatović, Jelena Borovinić Bojović, Danilo Šaranović i Luka Rakčević podnijeli su niz zahtjeva za hitnim dostavljanjem informacija od organa lokalne uprave i gradskih preduzeća, koji se tiču drastičnog uvećanja broja zaposlenih u tim organima u periodu nakon izbora.

Oni ukazuju da je nezakonito djelovanje predsjednika Izborne komisije Glavnog grada (IKGG) i funkcionera DPS-a Veselina Vukčevića od početka bilo samo "kupovanje vremena nelegitimnoj gradskoj upravi, kako bi nastavili sa zloupotrebom javnih resursa u partijske svrhe".

- Dok Vukovićevi izvršioci prljavih radova čine sve da spriječe jasno iskazanu izbornu volju, koja je DPS ostavila u zaostatku od čak 10 mandata u Glavnom gradu, njihovi direktori i rukovodioci u tehničkom mandatu koriste priliku i svakog dana nemilosrdno zapošljavaju na desetine i stotine ljudi, kršeći zakone i zloupotrebljavajući lokalne resurse, ukazali su nosioci izbornih lista sa oktobarskih lokalnih izbora.

Oni upozoravaju sve direktore i rukovodioce odlazećeg DPS sistema da dobro razmisle prije negoli nastave sa svojim nezakonitim radnjama, jer će se u danima koji slijede detaljno češljati sva dokumentacija i o svemu informisati Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

- Umjesto što po ko zna koji put partijske interese stavljaju ispred interesa našeg Grada, neka dobro razmisle o svom djelovanju, koje ugrožava gradske finansije i dodatno opterećuje već opterećena gradska preduzeća. Takvo djelovanje DPS-a je direktno usmjereno protiv interesa Podgorice i odmah prestanu sa takvim štetnim aktivnostima, ukazali su nosioci pobjedničkih izbornih lista.

Na prethodno održanim lokalnim izborima u Glavnom gradu, lista predvođena Demokratskom partijom socijalista (DPS) osvojila je svega 24 odbornička mandata, dok su liste predvođene Evropom sad (ES), Demokratskim frontom (DF), Demokratama (DCG) i Građanskim pokretom URA osvojile čak 34 odbornička mandata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 16:47