Šušić i Vuković / -
17/06/2024 u 15:05 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nova i Demokrate neće u kolaboraciju sa DPS-om

Nećemo podržati inicijative opozicije o razrješenju gradonačelnice i skraćenju mandata Skupštini, rekao je Mitar Šušić (NOVA), a Branko Vuković (Demokrate) kaže da taj proces suštinski predvode politički poraženi na izborima

Predlog za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac nećemo podržati jer iz onoga što su njeni podnosioci javno isticali kao razloge za njeno podnošenje, ne vidimo da se radi o dovoljno kvalitetnim razlozima koji bi potkrijepili osnovanost takvog predloga, saopštio je Mitar Šušić, šef kluba odbornika Nove srpske demokratije.   

– Kada je u pitanju inicijativa za skraćenje mandata Skupštini, naš stav je poznat - smatramo da ne treba skraćivati mandat već da treba da se ponašamo odgovorno prema mandatu koji smo dobili prije nego što krenemo da od građana tražimo novi. Međutim, ako bude jedinstven stav parlamentarne većine da usljed neuspjeha PES-a i Pokreta za Podgoricu da se dogovore i da nastavimo rad u okviru ovog saziva, možemo i mi da razmotrimo predlog odnosno bićemo koorperativni što se tiče skraćenja mandata Skupštini – rekao je Šušić. 

SD, SDP i LP predali inicijativu za razrješenje gradonačelnice

Neću podržati inicijative SD, SDP i LP-a o skraćenju mandata i smjeni gradonačelnice jer bih time pogazio sve principe za koje sam se borio, saopštio je Branko Vuković, šef kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada. 

– Ti subjekti zajedno sa DPS-om koji suštinski predvodi ovaj proces su politički poraženi na izborima i nemaju mandat da ruše aktuelnu većinu. Ako neko iz trenutne većine želi da napravi kolaboraciju sa DPS-om i sruši demokratsku vlast u Podgorici srećno mu bilo, ali za to će morati da preuzme odgovornost i pred građanima da polaze račune. Što se mene tiče ja u tome neću učestvovati, neću praviti bilo kakvu kolaboraciju sa DPS i njegovim partnerima – rekao je Vuković. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. jul 2024 04:56