/ -
09/02/2022 u 15:08 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови аутобуси на улицама у априлу

Тиватска фирма Бен-Ков набавиће првих 16 аутобуса за потребе обављања јавног линијског превоза путника на територији града.

Главни град је, како су саопштили из ПГ бироа, са овом фирмом закључио уговор, а рок за испоруку возила jе 50 дана од дана његовог закључивања.

– Нови аутобуси капацитета за 69 путника ће бити климатизовани, са двоjе врата на десноj бочноj страни и електропнеуматским погоном за отварање и затварање. Такође, возила ће у потпуности бити прилагођена лицима са инвалидитетом. Бочна врата посjедоваће платформу за улаз/излаз лица са смањеном покретљивошћу. Аутобуси ће бити нископодни, односно без степеништа за улазак/излазак путника, а у простору предвиђеном за стаjање путника, омогућено jе безбjедно коришћење од стране особа са инвалидитетом. Унутар аутобуса постоjи звучно обавjештење о називима станица намиjењено за лица са оштећеним видом, као и лед дисплеjи са истим информациjама намиjењени лицима са оштећеним слухом – саопштено је из ПГ бироа.

Аутобуси ће, како поручују из ПГ бироа, бити покривени камерама и бежичним wifi сигналом, а посjедуjу и дисплеj табле коjе су освjетљење у ноћним условима за уписивање броjа и назива линиjе, односно одредишта.

– Аутобуси имаjу и уређаj за броjање путника коjи има могућност очитавања података у било ком временском интервалу и чување снимљених података. Првих 16 нових аутобуса наћи ће се на улицама града у првом кварталу, што ће поред других садржаjа и активности коjе Главни град у овоj области спроводи бити од наjвећег значаjа за све кориснике jавног превоза – поручују из ПГ бироа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 23:54