/ -
23/02/2022 u 12:14 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови цјеноник Агенције за становање: Поскупљује црпљење јама

Умјесто досадашњих 8,64 еура по кубику, грађани ће у овој години за услуге Агенције за становање плаћати 8,66 еура по кубику

Црпљење, одвоз и збрињавање комуналних отпадних вода из септичких јама у овој години биће скупље два цента по кубику, предвиђено је новим цјеновником Агенције за становање о којем ће се изјаснити одборници на сједници Скупштине Главног града која је заказана за 4. март. Умјесто досадашњих 8,64 еура по кубику, грађани ће у овој години за услуге Агенције за становање плаћати 8,66 еура по кубику. За увећање цијена услуга, како су саопштили из Секретаријата за комуналне послове, Агенција се одлучила због сталног раста циjена горива, очекиваним повећаним трошковима за заштитну опрему, као и ширењем мреже канализациjе у градском jезгру због чега је и удаљеност локациjа за црпљење све већа. На цјеновник је стигла и сагласност Регулаторне агенције.

– У складу са одредбама члана 21 став 1 методологиjе за утврђивање циjена за обављање регулисаних комуналних дjелатности, циjена за услуге црпљења, одвоза и збрињавања комуналних отпадних вода из септичких jама утврђуjе се по jедном црпљењу према моделу пуног поврата трошкова коjе вршилац има у пружању услуге. У трошкове улазе трошкови за запосленог за управљање и рад возилом за црпљење и одвоз отпадних вода, трошкови возила за црпљење и одвоз комуналних отпадних вода коjи укључуjу трошкове горива, амортизациjе, регистрациjе возила, текућег одржавања, трошкове испуштања комуналних отпадних вода у jавни канализациони систем – саопштили су из Секретаријата.

Н.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 19:25