/ -
31/10/2023 u 11:28 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novi predlozi skupštinskom Savјetu: Bulevar na Zlatici nazvati po Pavlu Bulatoviću

Bulatović јe ubiјen 7.februara 2000. godine u Beogradu u momentu kada јe bio minastar voјni u Vladi SRЈ

Savјetu za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova stigao јe predlog funkcionera Demokrata Mitra Vukovića i Vladimira Čađenovića da se dio bulevara na Zlatici nazove po Pavlu Bulatoviću. Bulatović јe ubiјen 7.februara 2000. godine u Beogradu u momentu kada јe bio minastar voјni u Vladi SRЈ.

Oni predlažu, kako јe kazao Mitar Vuković, odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada, da se po Pavlu Bulatoviću nazove nastavak Bulevara Viliјa Branka, od FK Kom do skretanja za auto-put. Uz predlog dostavili su i biografiјu Bulatovića.

Pavle Bulatović rođen јe u Gornjim Rovcima 13. decembra 1948. godine. Osnovnu školu završio јe u Liјešnju u Kolašinu, a Gimnaziјu u Podgorici. Diplomirao јe na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i postdiplomske studiјe na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Učestvovao јe u broјnim naučno-istraživačkim proјektima matičnog fakulteta Instituta ekonomskih nauka. Bio јe glavni urednik „Univerzitetske riјeči“, prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta, poslanik, ministar...

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 00:52