/ -
24/02/2022 u 12:00 h
А.Д.А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нових 100 контејнера за чистију Подгорицу

Набављено jе укупно 92 посуде, запремине од пет кубика, пет посуда запремине од три кубика и три намjенске посуде за одлагање суве и мокре фракциjе, навео је Андрија Чађеновић, директор Чистоће

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић обишао је екипе Чистоће које су задужене за уградњу 100 нових полуподземних контејнера у различитим дјеловима града. Вуковић је навео да су прошлу годину завршили са 243 полуподземна контеjнера у свим дjеловима града.

– Краjем 2021. године реализовали смо нови тендер вриjедан 500.000 еура, коjи ће нам омогућити да уградимо 100 додатних полуподземних контеjнера. Обезбjеђивањем ове врсте комуналне опреме унапређуjе се стање хигиjене у граду, и дугорочно ствараjу претпоставке за адекватан процес рециклаже – рекао је Вуковић.

Он је најавио и куповину камиона од 180.000 еура као и нових електричних триколица.

Директор Чистоће Андриjа Чађеновић захвалио се управи Главног града на подршци и истакао значаj проjекта "100 за чистиjи град".

– Набављено jе укупно 92 посуде, запремине од пет кубика, пет посуда запремине од три кубика и три намjенске посуде за одлагање суве и мокре фракциjе. Апелујем на грађане да чуваjу ову изузетно скупу опрему. Прошле године смо били суочени са броjним случаjевима девастациjе, односно преко 20.000 еура трошкова за замjену поjединих компоненти, тако да бих jош jедном замолио да сви заjедно чувамо ову опрему jер jе то за добробит свих грађана – поручио jе Чађеновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:35