/ -НВО Грин Хоум
18/01/2022 u 16:38 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО Грин Хоум писала инспекцији: Испитати сјечу стабала под Горицом

Невладина организација Грин Хоум затражила је од Управе за инспекцијске послове да обави инспекцијски надзор због сјече стабала која су уклоњена за потребе градње новог стамбено-пословног објекта у насељу Горица Ц.

Због новог објекта чија је градња почела у децембру прошле године, како су саопштили из ове НВО, посјечена су стабла стара неколико деценија.

–Одласком на мјесто градње евидентирано је да су почели земљани радови и да су посјечена три здрава вишедеценијска стабла - саопштила је Анастасија Лалевић, пројект координатор у НВО Грин Хоум.

image
- НВО Грин Хоум

Лалевић захтијева од надлежних да обавежу инвеститора да за свако посјечено дрво засади три нова.

- Сјеча стабала приликом изградње нових објеката проблем је који се непрестано понавља. Имајући на уму улогу стабала у урбаним срединама која је огромна, а која се огледа у смањењу загађења, утицаја буке, заштите од сунца, требали би се са више сензибилитета односити према њима. Пројектанти, инвеститори и сви у одговорни у ланцу доношења одлука и одобравања објеката морају више пажње посветити постојећим стаблима урбаном језгру града и престати са олаким планирањем- саопштила је Лалевић.

image
- НВО Грин Хоум
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:59