/ -
03/06/2023 u 13:34 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine

U okviru ovogodišnje aktivnosti obilježavanja ovog značajnog datuma, izrađeni su i sugrađanima podijeljeni platneni cegeri, s ciljem doprinosa smanjenju korišćenja plastičnih kesa, kao jednog od najzastupljenijih elemenata plastičnog otpada, poručili su iz Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj

Podjelom platnenih cegera građanima na pijaci Sekretarijat za planiranje i održivi razvoj i Tržnice i pijace obilježili su 5. jun, Svjetski dan zaštite životne sredine. Prepoznajući plastični otpad kao jedan od najizraženijih i najdugoročnijih uzroka zagađivanja svih segmenata životne sredine, kako navode iz Sekretarijata, ovogodišnji Dan zaštite životne sredine za temu je imao ukazivanje na neophodnost redukcije ove vrste otpada.

– Svjesni činjenice da je svaka akcija značajna, da i mali koraci vode dostizanju najznačajnijih ciljeva, u okviru ovogodišnje aktivnosti obilježavanja ovog značajnog datuma, izrađeni su i sugrađanima podijeljeni platneni cegeri, s ciljem doprinosa smanjenju korišćenja plastičnih kesa, kao jednog od najzastupljenijih elemenata plastičnog otpada. Za promjene nabolje ne treba mnogo, pa čak ni uvijek nešto novo, dovoljno je da se podsjetimo navika roditelja i njihovih roditelja i sjetimo se da i jednostavni odlazak u trgovinu, ukoliko plastične kese zamijenimo platnenim cegerima, dugoročno predstavlja značajan korak u očuvanju prirodnih vrijednosti koje nas okružuju – poručuju iz Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:26