22/09/2022 u 14:38 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Obilježeno 108 godina od rođenja narodnog heroja Buda Tomovića

Kulturno - informativni centar "Budo Tomović", predstavnici Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore kao i predstavnici NVO-a,Mreža za omladinski aktivizam'', obilježili su 108 godina od rođenja tog narodnog heroja  Buda Tomovića.

image
-

Na platou ispred ustanove koja 57 godina nosi ime nekadašnjeg omladinskog lidera, narodnog advokata, pjesnika, nakon minuta ćutnje, direktorica KIC-a Snežana Burzan Vuksanović istakla je da svi zaposleni, prijatelji i saradnici ove Ustanove više od pola decenije, ponosno čuvaju sjećanje na ime i djelo Buda Tomović, njegov časni život i prerani odlazak. Baštineći te ideje i ideale, kako je kazala, čuvamo i neprolazne antifašističke vrijednosti, onako kako dolikuje.

image
-

Podsjećajući na izuzetnu životnu biografiju Buda Tomovića, generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Dragan Mitov Đurović kazao je da je Budo bio i ostao simbol crnogorske mladosti. Dodao je da SUBNOR zajedno sa KIC-om,,Budo Tomović'' na najljepši način slavi narodnog velikana, ističući posebno vrijednost projekta,,Bez dileme antifašizam'' KIC pop hora.

image
-

Predsjednik NVO-a Mreža za omladinski aktivizam David Vukićević poručio je da je ovo jedna od najvažnijih ličnosti koje su učestvovale u Trinaestojulskom ustanku. I danas je, kako je istakao Vukićević, heroj Budo Tomović oličenje ideala za koje se mladi zalažu, ali i uzor koji nam pokazuje kako se boriti i čuvati slobodu i posvetiti joj život baš onako kako je Budo činio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:56