/ -
12/07/2022 u 11:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Obilježiće 175 godina od štampanja Gorskog vijenca

Razgovarano je o Centru za kreativne tehnologije (TUMO) koji je u Jermeniji otvoren 2011. godine, kasnije i u drugim zemljama, i iskazano uvjerenje da se može raditi na stvaranju pretpostavki za otvaranje jednog takvog centra i u Podgorici, saopšteno je iz PG biroa

Gorski vijenac je štampan 1874. godine u u jermenskom manastiru u Beču pa je u planu organizovanje manifestacije kojom će biti obilježeno 175 godina od štampanja prvog izdanja Njegoševog velikog djela. To je konstatovano na sastanku Ivana Vukovića, gradonačelnika Podgorice, sa Ašotom Hovakimianom, ambasadorom Republike Jermenije u Crnoj Gori.

– Gradonačelnik Vuković je zahvalio ambasadoru na posjeti i još jednom iskazao zadovoljstvo zbog obostranih težnji ka produbljivanju saradnje između dva grada i dvije države, podsjećajući da je nedavno u okviru državne delegacije boravio u zvaničnoj posjeti Jerevanu. Ambasador Hovakimian je zahvalio na prijemu i istakao da će nastaviti da se zalaže za otvorenu i srdačnu saradnju po pitanju različitih oblasti. Sagovornici su, između ostalog, razgovarali o Centru za kreativne tehnologije (TUMO) koji je u Jermeniji otvoren 2011. godine, kasnije i u drugim zemljama, i iskazali uvjerenje da se može raditi na stvaranju pretpostavki za otvaranje jednog takvog centra i u Podgorici – saopšteno je iz PG biroa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 15:14