Sjemena povrca / -IVAN PETROVIC
08/04/2024 u 14:44 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Od 1. aprila poljoprivrednici mogu da apliciraju za podršku

Sredstva od 276.000 eura predviđena programom podsticajnih mjera podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju za teritoriju Podgorice opredijeljena su budžetom

Služba za podršku poljoprivredi podsjeća poljoprivredne proizvođače i privredna društva koja proizvodnju ili preradu poljoprivrednih proizvoda obavljaju na teritoriji grada, kao i NVO sektor koji se bavi aktivnostima promocije agro-turizma, ekologije, ruralnog razvoja i poljoprivrede, da su 1. aprila otvoreni javni pozivi podsticajnih mjera koje daje Grad za ovu godinu. Zahtjevi i obrasci za apliciranje, sa kriterijumima i rokovima za apliciranje su na web sajtu Glavnog grada.

Sredstva od 276.000 predviđena programom podsticajnih mjera podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju za teritoriju Podgorice opredijeljena su budžetom. Grad podržava sjetvu i žetvu, zatim biznis ideje u poljoprivredi, daje direktnu podršku stočarstvu, zatim pčelarstvu, podršku povrtarima na koti većoj od 600 mnv, tu je podrška vinarstvu, vinogradarstvu, voćarstvu, maslinarstvu, cvjećarstvu i ljekovitom bilju, ribarstvu, zatim ostali programi u poljoprivredi i podrška proizvodnji mlijeka.

Više informacija može se dobiti pozivanjem Službe za podršku poljoprivrede i ruralnog razvoja na brojeve telefona 020 625 393 ili 020 625 205, ili kontaktiranjem preko e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., navode iz Službe za podršku poljoprivredi.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:44