Гужве за куповину електронских карата / -М.Л.В.
03/09/2021 u 07:00 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Од 1. октобра не важе карте које издаје Главни град

Грађани требају да знају да од 1. октобра ми нећемо признавати мјесечне карте које буду купљене на шалтерима Главног града и ја их позивам да их купују у нашим просторијама у згради Бастон, поручује Харис Аливодић

Мјесечне електронске аутобуске карте које грађани купе у просторијама Главног града од 1. октобра неће важити у аутобусима градских превозника, саопштио је Харис Аливодић, власник Градског саобраћаја ПГ. Аутобуски превозници Харис Аливодић и Јанко Булатовић од 30. августа преузели су продају мјесечних карата наводећи да је досадашњи начин наплате карата неодржив те да због тога свакодневно имају трошкове. О овом поступку обавијестили су Главни град, поручујући да ће септембарску мјесечну електронску карту купљену на шалтерима Главног града признавати до истека валидности.
–Главни разлог због којег смо се одлучили на овај потез је тај што на новац који треба да добијемо од продаје мјесечних карата треба да чекамо до два мјесеца. Када је у питању продаја мјесечних карата ништа се није промијенило - ђачка је и даље 25, а радничка 30 еура. Надам се да ће Главни град обуставити продају мјесечних електронских карата. Грађани требају да знају да од 1. октобра ми нећемо признавати мјесечне карте које буду купљене на шалтерима Главног града и ја их позивам да их купују у нашим просторијама у згради Бастон. Карта важи за оба превозника, она је јединствена – навео је Аливодић.

Он наводи да цијене превоза код приватника не може да одређује нико без они сами.

– Неприхватљиво је да већ годину и по дана од када ово радимо и молимо да се уведу зоне да ми морамо да трпимо трошкове на приградским линијама – сматра Аливодић.

На шалтерима у згради Градског парламента гдје се купују мјесечне аутобуске карте јуче су биле гужве. Бојана Попадић каже да није упозната да се електронске карте издају на два мјеста, као ни тиме да карте које се буду издавале на шалтеру Главног града неће важити од октобра.

image

Бојана Попадић

-М.Л.В.

– Први пут чујем за тако нешто. Кћерка је купила карту за овај мјесец. И раније су се мјесечне карте издавале на мјесту на којем су увијек биле, али када су то пребацили у Главни град направљена је пометња. Сви смо са картама збуњени, јер никаквих обавјештења нема шта је све потребно да се мјесечна карта извади, већ када дођемо и сачекамо на шалтер нам кажу шта треба. Вртимо се по неколико пута, чекамо редове за једну обичну информацију. Надамо се да ће се убудуће боље организовати – истакла је Попадић.
Са одлуком превозника да се карте купљене на шалтерима Главног града неће признавати од 1. октобра није упозната ни Нина Ивановић.

image

Нина Ивановић

-М.Л.В.

– Мислим да је са тим упознат мали број грађана и да то не би требало да буде тако. Као што је и пуно ствари конфузно, тако је и ово. Ми ћемо онда за следећи мјесец сад када смо сазнали, купити карту код превозника и мислим да је тако најједноставније – поручује Нина Ивановић.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:33