Баскет у моме граду / -м.л.в
14/03/2022 u 14:50 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У седам подгоричких квартова од априла почињу турнири у баскету

Секретариjат за културу и спорт Главног града током априла и маjа организоваће спортску манифестациjу "Баскет у мом кварту".

 У седам подгоричких квартова ће се играти турнири у баскету 3 на 3, а оваj догађаj има за циљ промовисање спортских активности и здравих стилова живота.

Како су истакли из Секретаријата за културу и спорт, броjни реконструисани и изграђени спортски терени и полигони омогућили су организовање оваквих манифестациjа, коjе подстичу спортски и такмичарски дух.

– По три првопласиране екипе са сваког квалификационог турнира пласираће се на завршни турнир у "храму подгоричког баскета", у Његошевом парку, чиjе jе одржавање планирано за 21. маj. Побjедници квалификационих турнира избориће директан улаз у ТОП 16 финалног турнира, док ће другопласиране и трећепласиране екипе морати да прођу кроз елиминациону рунду – наводе из Секретаријата за културу и спорт.

Кваликациони турнири почеће 9. април на терен у Дахни за становнике Цитy кварта, Доње и Горње Горице, Даjбаба и осталих оближњих насеља. Након тога, 10. априла на терен на Старом аеродрому иза маркета ВОЛИ, биће организован баскет за становнике Старог аеродрома и Коника. Док ће у суботу 16. април на терен у Загоричу у улици Марка Ђукановића бити организовантурнир за становнике Загорича, Златице, Маслина, Рогама. Недеља је заказана за терен на Тушком путу у улици Брацана Брацановића за становнике те зоне и Забjела. Док ће становници центра имати прилику да се опробају у баскету 22. април на Стадион малих спортова. Седмог маја на терен иза "Симпа" бити организован баскет за становнике дијела града преко Мораче. Док ће становници Блока 5, 6 и 9, као и Толоша и Вранића баскет бити организован у недељу 8. маја на терен у Блок пет, иза вртића "Сунце".

Осми квалификациони турнир биће одржан у Голубовцима 16. априла, у организациjи Канцелариjе за спорт и младе Општине у оквиру Главног града Голубовци. Финални турнир одржаће се 21. маj на терен у Његошевом парку. Наградни фонд завршног турнира износи 1300 еур за побjеднике, 700 еура за екипу коjа заузме друго мjесто и 500 еура за трећепласирани тим.

Право наступа на турнирима имаjу сви пунољетни грађани коjи су здравствено способни да се баве спортом, осим кошаркаши регистровани у I A кошаркашкоj лиги Црне Горе, као и други кошаркаши регистровани у наjвећим ранговима званичних националних такмичења у иностранству. За учешће на турниру не плаћа се котизациjа. У приjави jе неопходно доставити име и презиме четири такмичара, три плус замjена, њихове датуме и годину рођења, назив екипе, локациjу квалификационог турнира на коjем ће екипа учествовати, као и контакт телефон капитена екипе. Неопходно jе да на дан такмичења сви учесници посjедуjу идентификациони документ. Рок за приjаве екипа од 10. март до 7. април.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 19:43