/ -
10/06/2022 u 16:06 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор ДПС-а Зете поручује: Имамо право да имамо самосталну општину

Милан Кнежевић је већ започео за локалне изборе, само jош ниjе одлучио да ли ће се кандидовати за градоначелника Подгорице или ће се, можда jош jедном, опробати као носилац листе у Зети, наводе из ДПС-а Зете

Ми у ДПС-у одувиjек сматрамо да Зета има право да буде самостална општина и да jе дошло вриjеме за то да она буде одржива и економски напредна локална управа са jедним од наjвећих развоjних потенциjала у Црноj Гори, оцијењено је из ДПС-а Зета. Из ове партије наводе да је студиjа оправданости териториjалне промjене општине у оквиру Главног града, показала да Зета, као самостална општина, може из текућих прихода да покриjе текуће трошкове.

– Морамо питати Милана Кнежевића да ли jе за њега и за ДФ, политички интерес бољи стандард и већи економски просперитет Зећана или jе политичка калкулациjа? Jе ли ово исти онаj посланик Кнежевић коjи jе наjавио да ће управо он подниjети инициjативу за самостаност Зете и да ће се потрудити да до средине 2022. године она буде самостална или су му партиjске калкулациjе узроковале амнезиjу? У прилици смо да у два дана чуjемо два различита мишљења посланика Кнежевића. У jедном тврди да локално руководство у Зети опструира самосталност, док сљедећег дана, када jе то исто руководство изашло са jасном инициjативом, чуjемо мишљење да jе то онда уперено против њега, како се не би могао кандидовати за градоначелника Подгорице. И док у свом ламенту над зетском судбином Кнежевић тврди да jе све ово против интереса Зете, истичемо да jедино што jе заиста против зетских интереса било jе то што посланик Кнежевић ниjе "погурао" инициjативу општине Голубовци да Кривокапићева влада одговори на њу у законском року или да кроз посланичке могућности – наводе из ДПС-а Зета.

Из ДПС-а Зете наводе да је Милан Кнежевић већ започео за локалне изборе.

– Кнежевић само jош ниjе одлучио да ли ће се кандидовати за градоначелника Подгорице или ће се, можда jош jедном, опробати као носилац листе у Зети не би ли по оноj староj "трећа срећа", оваj пут и побиjедио. Свакако, jасно jе да Кнежевић не мора да се брине око кандидатуре, гдје год одлучи да се кандидуjе за њега ће исход увиjек бити исти. Новопеченом легалисти Кнежевићу, коjи би сада као да све буде по закону, поручуjемо да ниjесмо ни ми жељели обезглављену Владу па смо jе морали трпjети годину и по дана. Али Зећани могу бити обезглављени jедино ако дозволе да оваква ретроградна, рушилачка и демагошка политика добиjе чак и минималну шансу да одлучуjе о судбини Зете у будућности – наводе из ДПС-а Зета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:57