Sa sjednice odbora za izbor i imenovanja / -
29/03/2024 u 10:33 h
N.S: - M.L.V.N.S: - M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbor za izbor i imenovanja: Sud da ispita poslovni odnos člana Savjeta RTV Podgorica i drugog medija

Ukoliko se ispostavi da su u poslovnom odnosu biće pokrenuto razrešenje Đurišića iz Savjeta RTV Podgorica, saopštio je Vasilije Čarapić, predsjednik odbora

Skupština Glavnog grada tražiće od Osnovnog suda da ispita da li je advokat Aleksandar Đurišić, koji je član Savjeta RTV Podgorica, u poslovnom odnosu sa drugom medijskom kućom, zaključak je odbora za izbor i imenovanja. Ukoliko se ispostavi da su u poslovnom odnosu, kako je saopštio Vasilije Čarapić, predsjednik odbora, biće pokrenuto razrešenje Đurišića iz Savjeta RTV Podgorica.   

- Obratićemo se nadležnim organima da ispitamo poslovni odnos zmeđu člana Savjeta i tog medija. Ukoliko sud potvrdi da su u poslovnom odnosu pokrenućemo postupak njegovog razrešenja - rekao je Čarapić. 

Inicijativu da se ispita poslovni odnos advokata Đurišića i firme Dejli pres predložio je Mitar Šušić, šef kluba NSD-a u Skupštini Glavnog grada. 

Odbor je odlučio da raspiše javni poziv na osnovu kojeg Univerzitet Crne Gore u narednih 30 dana treba da predloži novog člana Savjeta RTV Podgorica. Poziv je raspisan jer je dosadašnji član Savjeta ispred Univerziteta Tatjana Novović podnijela ostavku.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:15