/ -FOTO: DAN
08/08/2022 u 11:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbor "Za spas Zete": Apelujemo na Abazovića da razgovara sa nama

Kako ističu, sigurni su da bi konstruktivan dijalog doprinio unapređenju navedenog predloga zakona

Delegacija odbora "Za spas Zete" saopštila je da je obavila razgovore sa predstavnicima Demokrata, Demokratskog fronta, Prave Crne Gore i Pokreta za promjene, a takođe su i apelovali na premijera Dritana Abazovića da uvaži njihove napore za održavanje razgovora na ovu temu. 

- Zaključke sa svih sastanaka možemo sumirati ukratko - od navedenih političkih subjekata imamo punu podršku, kako institucionalnu, tako i vaninstitucionalnu. Dodatno, od predstavnika SD-a je dobijen odgovor da je za njih prihvatljivo sve što je prihvatljivo za predlagače ovih zakona, čime su se ogradili od razgovora na ovu temu. Od predstavnika SNP-a se očekuje informacija za održavanje sastanka u narednih par dana. Ovim putem apelujemo na predlagače zakona (URA, DPS, SDP i BS), da odgovore na nekoliko poslatih dopisa, i održe sastanak sa predstavnicima odbora "Za spas Zete"- navode oni u saopštenju. 

Kako ističu, sigurni su da bi konstruktivan dijalog doprinio unapređenju navedenog predloga zakona, a sve u cilju uvažavanja mišljenja građana čiji se status pokušava riješiti. 

- Zećani na ovaj način još jednom pokazuju spremnost da putem razgovora sa donosiocima odluka pronađu rješenje, dok predstavnici pomenutih političkih partija svojom pasivnošću pokazuju jedan nedemokratski i neakademski odnos prema zajednici koju predstavljaju- zaključuju u ovom odboru. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:16