/ - Архива
19/05/2022 u 11:18 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбора за Статут и прописе одлучио: Кањон Цијевне сада брига Општини Тузи

Сједници одбора нису присуствовали одборници опозиције

Одбор за статут и прописе предложио је Скупштини Главног града да стави ван снаге одлуку о проглашењу Споменика природе Кањон Цијевне. Секретар за планирање простора и одрживи развој Миљан Баровић објаснио је да су се стекли услови да овај парк природе пређе у надлежност Општине Тузи јер се налази на тој територији. Сједници одбора нису присуствовали одборници опозиције.

Дата је сагласност и да се на пленуму расправља о извјештају о раду градоначеника и органа управе за прошлу годину. Замјеница градоначелника Подгорице Слађана Вујачић је поновила да је финансијска стабилност буџета основна карактеристика овог извјештаја. Она је навела да су у прошлој години од Европске уније добили грант од 23 милиона еура за градњу колектора, започели градњу четврте санитарне каде и управне зграде Погребних услуга. Радили су, како је навела, и на уанпређењу спортских садржаја, зеленила, културе...

Зелено свјетло од чланова одбора добио је и завршни рачун буџета Главног града за прошлу годину. Представница Секретаријата за финансије Вјера Медојевић саопштила је да су у документу истинито и објективно приказани подаци о приходима и расходима.

Чланови одбора за избор и именовања предложили су да умјесто Маше Влаовић, која је именована за министарку кутлуре и медија, у Скупштини Туристичке организациjе Главног града буде Ана Медиговић, секретарка за културу и спорт. Такође, умјесто Дубравке Дракић у скупштини ове организације биће Лазарела Калезић. Констатован је престанак чланства Милице Бурић, бивше одборнице Демократа, у одборима за финасиjе, привреду и развоj и Савjету за питања лица са инвалидитетом. У одбору за планирање и уређење простора констатоване су престанак чланства бивших одборника Демократа и Демократског фронта Александра Божовића и Вање Поповића. Предсједник одбора Михаило Анђушић саопштио је да ниједна партија није доставила замјену за чланство.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:50