Telefone će ostavljati kod kuće / Dan
19/12/2023 u 06:21 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odlukom školskog odbora: Đaci OŠ „Milan Vukotič“ drugo polugođe bez telefona

Namjera nam je da na nivou škole kreiramo jedan interni akt, odnosno jednu vrstu internog pravilnika koji bi uređivao ovu problematiku i postupanje nastavnika i škole ukoliko se telefon ipak nađe kod učenika u učionici, kazala je direktorica škole

Školski odbor OŠ „Milan Vukotić” odlučio јe da u drugom polugođu dјeca neće smјeti koristiti mobilne telefone tokom nastave. Kako јe kazala Sonja Bјelobrković, direktorica škole, odluka stupa na snagu od drugog polugodišta.

– Odlučeno je da se ukida upotreba telefona u školi. Namjera nam je da na nivou škole kreiramo jedan interni akt, odnosno jednu vrstu internog pravilnika koji bi uređivao ovu problematiku i postupanje nastavnika i škole ukoliko se telefon ipak nađe kod učenika u učionici. Očekujemo od nastavnika da nam pomognu kako bi ovoga puta naša namjera uspjela i upotreba telefona u školi se konačno ograničila i uredila – rekla јe Bјelobrković.

image

Sonja Bjelobrković

Dan

Inače, škola јe priјe nekoliko godina pokušala da sprovede zabranu korišćenja telefona, ali im plan niјe zaživio. Ona јe istakla da su se svi u školi obradovali inicijativi Ministarstva prosvјete o djelimičnoj zabrani telefona u školi.

– Ranije smo pokušavali da ograničimo upotrebu telefona, ali i pored podrške koju smo imali od strane Savjeta roditelja, nijesmo uspjeli. Smatramo da јe za učenike i sveukupni obrazovni proces korisno uvođenje zabrane korištenja telefona u školi. Čak i djelimična zabrana može da koristi, jer svaki trenutak u kojem je dijete odvojeno od telefona idu njemu u korist. Najveći broj neprijatnih situacija i raznih vrsta nasilja dolazi iz virtuelnog sviјeta - navodi Bјelobrković.

Bјelobrković ističe da savremeni načini komunikaciјe mogu biti korisni i velika podrška sistemu obrazovanja, ali da јe zloupotreba zamka u koјu mnogi upadaјu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 06:25