/ -
30/05/2022 u 14:31 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана едукативна радионица о идеjним архитектонским рjешењима

Конференциjи су присуствовали чланови Инжењерске коморе али и студенти, коjи су имали прилику да разговараjу са главним градским архитектом Филипом Алексићем, наводи ПГ биро.

Главни градски архитекта Филип Алексић учествовао jе на едукативноj конференциjи о идеjним архитектонским рjешењима коjу jе организовала Струковна комора архитеката са циљем да архитектама приближи рад службе градског архитекте и помогне у даљем професионалном ангажману. Како наводи ПГ биро, конференциjи су присуствовали чланови Инжењерске коморе али и студенти, коjи су имали прилику да о овоj теми разговараjу са главним градским архитектом. Алексић jе упознао присутне са изазовима са коjима се архитекте Главног града наjчешће сусриjећу, као и са разлозима због коjих се у одређеним случаjевима ревидираjу идеjна рjешења.

– Као наjвећи изазов са коjима се сусриjећу службе Главног града су недостатак у планскоj документациjи, непостоjање потребних правилника за проjектовање стамбених обjеката, недовољно информациjа у постоjећим законским прописима, као и ограничене ингеренциjе главног државног и главних градских архитеката – рекао је Алексић.

Присутни су истакли да су задовољни оним што jе у претходном периоду урађено у Главном граду, те исказали интересовање да даjу допринос приликом реализациjе будућих проjеката. Док је Алексић истакао да, уколико имаjу било какве дилеме приликом израде идеjних рjешења, врата архитектонске службе Главног града увиjек су им отворена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:11