Одржана еколошка акција чишћења на Конику / - фото: Агенција за заштиту животне средине
09/07/2021 u 17:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржана еколошка акциjа чишћења на Конику

Комбинациjа заjедничких активности и jавног диjалога jе наjбољи начин за jачање партнерства између грађана и надлежних институциjа, наводи се у саопштењу

Данас jе у Подгорици на локалитету улице Шпанских Бораца на Конику, у организациjи Агенциjе за заштиту животне средине, предузећа Чистоћа доо из Подгорице и Фонда за заштиту животне средине, одржана еколошка акциjа чишћења и уклањања отпада, наводи се у саопштењу.

Тим поводом медиjима се обратио Милан Газдић, в.д. директора Агенциjе за заштиту животне средине, који је казао да је да је мотив за организациjу ове еколошке акциjе, био све присутниjи проблем управљања свим врстама отпада, како у Подгорици тако и у Црноj Гори, као и његов негативни утицаj на животну средину. Тренутно стање, као и посљедњи извjештаjи Европске Комисиjе о напретку Црне Горе, препознали су  отпад као jедан од наjвећих еколошких проблема у земљи.

image

Одржана еколошка акција чишћења на Конику

- фото: Агенција за заштиту животне средине

Он је додао да као разлог постоjања великог броjа сметлишта и неуређених одлагалишта, виде у jош увиjек неадекватноj имплементациjи закона, недостатку неопходне инфраструктуре, као и недовољно развиjеноj свиjести грађана, коjи нажалост  и након санациjе поjединих локалитета,  отпад одлажу на истим тим локациjама. 

– Искуство jе показало да додатно, треба пооштрити казнену политику за све оне коjи не поштуjу одредбе важећих прописа – казао је Газдић.

Према његовим ријечима, акциjа чишћења, имала jе за циљ да се сопственим примjером допринесе подизању нивоа  грађана о важности заштите животне средине и правилног одлагања отпада, те да простор коjи нас окружуjе изгледа много љепше и приjатниjе мjесто за живот,

Поред представника организатора у акциjи су учествовали волонтери Агенциjе за заштиту животне средине и заинтересовани грађани.

Како се наводи у саопштењу, истог дана запослени, у Агенциjи за заштиту животне средине очистили су простор испред и око управне зграде Агенциjе.

Комбинациjа заjедничких активности и jавног диjалога jе наjбољи начин за jачање партнерства између грађана и надлежних институциjа, али и своjеврстан подсjетник да за квалитет животне средине одговорност сносимо сви, и поjединачно и као друштво у цjелини, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:02