Општина Голубовци / Иван Петровић Ипе
15/02/2022 u 08:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Опозиција у СО Голубовци сматра да се изборне теме неће мијењати: Мјесеци резервисани за обећања и дупли глас

Сагледавајући минуле изборне кампање, строфе програма су различите, али се рефрени годинама понављају - сви су за самосталну општину, отварање погона за прераду воћа и поврћа, рјешење проблема обалоутврда и спортске дворане у Беглацима, довођење воде до сваке куће, изградњу пута Голубовци-Матагужи, градњу пијаце...

У данима пред нама партије ће комбиновати листе и писати програме за локалне изборе који би требало да се десе крајем маја, дакле најдуже за три мјесеца. Грађани Зете ће опет имати дупли глас. Бираће свој и парламент Главног града. Ускоро креће "обрачун" билбордима, састанцима, кампања од врата до врата, реторичка убјеђивања ... Сагледавајући минуле изборне кампање строфе програма су дјелимично разиличите али се рефрени годинама понављају - сви су за самосталну општину, отварања погона за прераду воћа и поврћа, мора се ријешити проблем обалоутврда, водовод до сваке куће, изградња пута Голубовци-Матагужи, пијаца, паркинг, спортска дворана у Беглацима... Како провјерити све то и повјеровати да ће рефрен добити отјелотворење?

Када jе ДПС у питању њихова политика на државном jе слична као и на локалном нивоу поготово у последњоj децениjи владавине - пуно обећања мало реализациjе, а то није заобишло ни Зету – рекао је Балша Вујачић, одборник ГП УРА у СО Голубовци.

image

Балша Вујачић

-архива Дана

– Китили су се предизборним пројектима као што су фабрика за прераду воћа и поврћа, сала у Беглацима, пут Голубовци-Матагужи, довођењем инвеститора, развојем туризма... Све су то шарене лажи коjе су писане да би се ставила сjенка на куповину гласова, притиске, уцjене jедан запослени пет гласова. У Зети имамо ДПС коjи jе изгубио на jачини што се видjело 30. августа кад jе доживио дебакл. У последње четири године у Зети се нешто и радило, али то ниjе ни приближно како треба, јер шминкање игралишта није проjекат. Надам се да jе људима у Зети доста више ДПС-а и исте приче годинама и да ће се то одразити на локалним изборима. Пројекте који су "стандардни" пред сваке изборе људима их више не треба обећавати него их коначно реализовати – рекао је Балша Вујачић.

Он сматра да грађанима треба обећати да ће се радити на томе да Зета као самостална општина буде jедна од наjбогатиjих у Црној Гори, да ће се унаприједити стандандард становника, да ће бити откупа производа...

– Грађани не могу да живе од игралишта и бетонске хале која труне.Какав год да буде план УРА грађани ће бити на првом мjесту – наводи Вујачић.

Одборник ДНП-а у СО Голубовци Веско Рашовић сматра да ДПС више нема пролаз код грађана, јер су много обећавали, а ништа од предизборних обећања нијесу испунили.

image

Веско Рашовић

-архива Дана

– Немају ништа ново да понуде. То су исти људи које контролише бивши градоначелник и сви годинама раде по истом шаблону. Фокус програма ДПС-а биће на старим нереализованим пројектима које нијесу испунили за вријеме владавине. Вјерујем да ће покушати поново то да прогурају. Рецимо предсједница Општине Тања Стајовић најављује стимулансе произвођаче кромпира, али само оне који ће да раде за чипсару. Само они имају плаћено сјеме, а остали немају ништа. То је дискриминација под плаштом субвенција – каже Рашовић.

Коментар од ДПС-а Зета јуче нијесмо успјели да добијемо. Шеф клуба одборника ДПС-а Зета Предраг Анђушић није одговарао на телефонске позиве, као ни одборник Мирослав Бољевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 18:52