Одборници расправљали о буџету / - Архива Дана
28/12/2021 u 07:38 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Опозиција у СО Голубовци сматра: Студијом самосталности покушали да „Коверту” адресирају у заборав

И даље нема зелене пијаце, није уређен трг, нема ни метра канализационе мреже, у Ботуну свакодневни протести због колектора, мјештани се жале на лоше путеве, лошу хигијену. Направљен је први корак ка самосталности Зете, односно урађена је студија о оправданости територијалне промјене. Многи кажу да је власт то урадила да би потиснула причу о афери „Коверта”

Година која је на измаку за Зету није била година капиталних инвестиција. И даље нема зелене пијаце, није уређен трг, нема ни метра канализационе мреже, спортска дворана је и даље само „костур”, у Ботуну свакодневни протести због колектора... Мјештани су се жалили на лоше путеве, лошег комшију - асфалтну базу Путева, лошу хигијену... Али направљен је први корак ка самосталности Зете, односно урађена је студија о оправданости територијалне промјене. Многи кажу да је власт то урадила да би потиснула причу о афери Коверта.

”Добро је што је коначно престало уништавање Мораче, на што су из локалне власти годинама спуштали главу и правили се да не знају шта се дешава, каже Лука Крстовић

Одборници опозиције у СО Голубовци незадовољни су урађеним, због тога што ниједан капитални пројекат није реализован. Одборник Демократа у Скупштини општине Голубовци Лука Крстовић сматра да је за Зету текућа фискална година у потпуности прокоцкана.

– Од капиталних проjеката планираних за ову годину нити jедан од њих ниjе започет, а камоли реализован. Ниjе доведен нити jедан инвеститор коjи би отворио нова радна мjеста за наше грађане. Ниjе дошло до разграничења и утврђивања тачних граница наше Општине. За осуду jе то што jе Зета оштећена за огроман новац, коjи ће умjесто у нашим насељима бити потрошен за шминкање Главног града. Добро jе што jе коначно престало уништавање Мораче на што су из локалне власти у Зети годинама спуштали главу и правили се да не знаjу шта се дешава. Заустављена jе привремено градња колектора у Ботуну, захваљуjући мjештанима коjи оправдано не желе новог загађивача у свом дворишту. Очекуjемо да ускоро афера „Коверта” добиjе своj правни епилог и да одговорни за то добиjу заслужене санкциjе – каже Крстовић.

Слађана Калуђеровић, одборница СНП-а у СО Голубовци каже да је локална власт наставила са лошом праксом.

– Челници Зете су остали ниjеми на грађење колектора у Ботуну, на понашање Ивана Вуковића, градоначелника Подгорице, према Ботуњанима и уопште Зети. Остали су ниjеми на експлоатациjу шљунка од стране њихових таjкуна, на партиjско уцjењивање, као и на диjељење отказа због партиjске неподобности. Начињена jе велика штета Зети за вриjеме владавине ДПС-а и ми ћемо то настоjати да исправимо у наредном периоду – каже Калуђеровић.

ДПС без коментара

Како годину која је на измаку виде одборници ДПС-а јуче нијесмо могли сазнати од њих. Контактирали смо предсједника клуба одборника у Голубовцима Предрага Анђушића, као и одборнике Мирослава Бољевића, Драгана Шушкавчевића, Миливоја Каварића, али нико од њих није одговарао на телефонске позиве и поруке.

Она истиче да је годину обиљежио и недостатак политичке одговорности посебно када је у питању афера „Коверта”.

– Континуитет лоше праксе се огледа и у политиканству, задовољавању уских партиjских и личних интереса на уштрб Зете и Зећана, као и недостатку политичке одговорности посебно када jе у питању афера „Коверта”, чиjи су главни виновници представници зетског ДПС-а. Оно што jе фрапантно jесте да се на листи саучесника коjе jе навео Славољуб Стиjеповић налази трећина одборника ДПС-а у актуелном сазиву. На том списку налази се и њихов носилац листе на локалним изборима и претходни предсjедник Општине, као и бивши предсjедник локалног парламента. Вриjеме jе да се окрене нова страница – каже Калуђеровић.

Одборник ДНП-а у СО Голубовци Веско Рашовић у прошлој години као једино позитивно види одлуку о покретању поступка да Зета постане самостална општина. За њега све остало нема никакав значај.

– Ове године једино што се десило јесте то што градоначелник Подгорице упорно инсистира да колектор остане у насељу Ботун. Због тога су хапшени грађани, а то ће се памтити. Неки путеви кроз Зету се годинама раде, а на другом нијесу ни рупе закрпили. Ниједна капитална инвестиција није реализована, тако да можемо рећи да се ништа радило није. И даље немамо податак гдје су границе Зете са Тузима и Подгорицом, нити је ико покренуо ту причу. Једино имамо став предсједнице Општине Тање Стајовић, која у путну инфраструктуру Горње Зете убраја Ржанички мост- Куће Ракића-мост на Цијевни, а предсједник Скупштине Ратко Стијеповић, који је наводно легалиста, тврди да Зети не припадају Куће Ракића. И шта је сад чије питамо се сви – каже Рашовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 11:08