Ник Ђељошај
01/12/2021 u 15:17 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Тузи још чека сагласност за привремене објекте

Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма није издало сагласност на Програм привремених објеката за територију Тузи.

Општина је до сада добила сагласност од Управе за саобраћај, јер је планирано да се привремени објекти поставе поред пута, као и од Министарства економског развоја и Агенције за заштиту животне средине. Овај програм повучен је са дневног реда сједнице Скупштине општине Тузи управо због тога што сагласност није стигла.

– На основу два састанка са министром екологије, просторног планирања и урбанизма Ратком Митровићем заказао сам сjедницу по хитном поступку у вези плана привремених обjеката. Како сам вjеровао да риjеч значи више од 100 папира, на самоj сjедници сам се увjерио да ниjе ништа значила и да ниjе послата сагласност. Општина Тузи jе добила сагласност свих осталих институциjа за програм привремених објеката, а сада jе неко тамо покушао да паметуjе и брине за наш простор више од нас. Све у свему, разочарање jе jош веће да више не може да очекуjеш да изговорена риjеч има неко значање. Поготово сам се разочарао jер ми је министар са одушевљењем причао о чоjству и шта значи риjеч на примjерима из прошлости из моjе породице, кад су моjи преци дали своj живот за госта због гостопримства и риjечи. Свакако jа вjеруjем да има jош пуно пуно људи коjи се држе риjечи и договора и да не треба губити наду – каже Ник Ђељошај, предсједник Општине Тузи.

Сагласност је неопходна јер је Програм привремених објеката мијењан, с обзиром на то да првим није било предвиђено постављање привремених обjеката за циjело подручjе општине Тузи. То је исправљено новим програмом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:40