/ -
01/06/2022 u 13:43 h
А.Д.А.Д.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Тузи не одустаје од тражења рјешења за еколошки проблем: О гумама са новом министарком

Овај проблем под хитно мора да се ријеши, јер локалне самоуправе нијесу у могућности много да ураде, што се тиче рециклирања,каже Исмета Ђокај, секретарка за пољопривреду и рурални развој

Представници Општине Тузи, Главног града, Општине у оквиру Главног града - Голубовци, инспекција и комуналних полиција састаће се у четвртак са новом министарком екологије, просторног планирања и урбанизма Аном Новаковић Ђуровић како би се нашло рјешење за одлагање гума. Са овим проблемом суочавају се све ове локалне самоуправе, а рјешења годинама нема. Допис у којем је изнијела проблем одлагања гума министарству је послала Исмета Ђокај, секретарка за пољопривреду и рурални развој, а овај Владин ресор је иницирао састанак.

– Навела сам у допису да је потребно хитно пронаћи привремено рјешење и кренути ка проналажењу трајног рјешења. Шта ће нам они предложити још не знамо. Они су ваљда одредили локацију за одлагање гума на депонији "Ливаде". Да ли је то привремено или трајно не знамо. То ће нам саопштини у четвртак. Ми се плашимо да одредимо локацију у Тузима и да на једном мјесту складиштимо све гуме, јер их ту може неко запалити и да направимо још већу штету. Овај проблем под хитно мора да се ријеши, јер локалне самоуправе нијесу у могућности много да ураде, што се тиче рециклирања, прераде. То су велика средства и тај проблем се мора ријешити на нивоу државе. Ми смо спремни да помогнемо и да се укључимо у рјешавање проблема – каже Ђокај.

Она наводи да би можда привремено требало дати неке лиценце приватницима који би сакупљали гуме и складиштили их, али не тако што би затрпавали друге градове са њима.

– То не би било рјешење. Мора се на неки пристојан начин одрадити. Не може се проблем скинути са себе, а створити некоме другом. Надам се да ће министарка имати разумијевања и да ћемо договорити рјешавање проблема – рекла је Ђокај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:57