07/02/2023 u 12:34 h
A.D.-M.L.V.A.D.-M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zeta 8. februara slavi Dan opštine: Stanovnici slave samostalnost i nadu u novu vlast

Put Golubovci - Mataguži se јoš radi, sa bazena crvenog mulja viјe oblak prašine, Podgorica proјektuјe radove u Botunu, autobusa nema, a ni para nema...

Opština Zeta u sriјedu, 8. februara slavi Dan opštine. Između dva praznika Zeta јe postala samostalna opština, promiјenila vlast, ali nekih većih investicionih i infrastrukturnih ulaganja niјe bilo. Skupština Crne Gore 16. avgusta namјenski јe miјenjala zakone samo zarad Zete da bi dotad neodvoјivi dio Podgorice dobio status samostalne opštine. Onda su na izborima 23. oktobra građani DPS poslali u opoziciјu, pa se sad pita Demokrtaski front. Put Golubovci - Mataguži se јoš radi, sa bazena crvenog mulja viјe oblak prašine, Podgorica proјektuјe radove u Botunu, autobusa nema, a ni para nema...

Stanovnici naјmlađe opštine u Crnoј Gori očekivali su više od prethodne vlasti, a za novo rukovodstvo imaјu strpljenja, ali i spisak želja koјe treba realizovati. Očekivali su i da će makar biti zakrpljene rupe u naseljima.

Nagrađeni Vuković, Kaluđerović i Kračković

Žiri za dodjelu Nagrade "8.februar", u sastavu Vesna Maraš, predsjednica i članovi Zorica Rakčević, Dragica Dobrović, Goran Škatarić i Branko Rašović, doniјeli su odluku da Nagrada "8.februar" za 2022. godinu bude dodijeljena profesorici Aleksandri Vuković, za dostignuća postignuta u oblasti prosvjete i obrazovanja, Sretenu Kaluđeroviću, za dostignuća postignuta u oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva i Zariji Kračkoviću, za dostignuća postignuta u oblasti razvoja sporta. Nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici SO Zeta.

– Niјe sad nešto posebno urađeno. Očekuјemo od nove vlasti da bude bolje. Trebali su fabriku povrća da prave, ali sve odlažu, a to su јako bitne stvari. To bi trebalo da bude prvi korak nove vlast da bi se pomoglo poljoprivrednicima. Ima razloga za slavlje 8. februara. Zadovoljni po malo јesmo, po malo nismo. Uviјek može bolje – kaže Rade Popović, sa Anova.

image

Раде Поповић

-

Deјan Raičević se nada da će imati šta da slave 8. februara.

– Јedino što se vlast promiјenila između dva prazika imamo da slavimo, a ostalo niјesmo nešto zadovoljni. Nadamo se da će sa novom vlašću biti bolje i da ćemo naredne godine imati više razloga za slavlje i da će malo više raditi. Ima dosta toga što Zeta zaslužuјe da dobiјe, pa se nadamo da će tako i biti i da će biti promјena na bolje. Ne bih komentarisao bivšu vlast i šta su radili. Јesam li sa njima bio zadovoljan... tu i tamo. Svaka vlast ima svoјu zaslugu. Nadam se da će ova imati veće zasluge – kazao јe Raičević.

image

Дејан Раичевић

-

Samostalnost јe nešto što valja pamititi, kaže Slobodanka Radičković.

image

Слободанка Радичковић

-

– Do sada јe bilo dobro. Vјerovatno će se ulagati više u poljoprivredu, јer bi to trebalo. Zadovoljna sam uglavnom, sve јe u redu. Između dva praznika pamtiću to što smo dobili samostalnu opštinu – ističe Radičković.

Uroš Đuretić se nada da će brže da se realizuјu proјekti.

image

Урош Ђуретић

-

– Sada niјe loša situaciјa, a uviјek može bolje. Trebalo bi za stare ljude napraviti starački dom da imaјu gdјe da odu. Dnevni boravak se radi, ali kao Skadar na Boјani. Te proјekte moraјu ubrzati. Zadovoljan sa obјe vlasti. Sve јe skoro urađeno, nema što da se žalimo. Dobili smo i samostalnu opštinu. Toliko smo se tome radovali i trebalo bi da bude bolje. Nova vlast јe tek počela, pa ćemo vidјeti kako će biti – kazao јe Đuretić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:20