Ругло око контејнера
08/01/2022 u 15:55 h
А.Д.-М.Л.В.А.Д.-М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Орјенска улица затрпана смећем: Фале контејнери у бочним улицама

Када би се бирала најнеуреднија улица у граду, када је у питању јавна хигијена, ту неславну "титулу" дефинитивно би понијела Орјенска улица у Муртовини.

Хигијена је на најгорем могућем нивоу, а проблем је недостатак контејнера. Наиме, бочни краци улице су уски и у њима нема простора за постављање посуда за одлагање отпада, јер их нико неће испред своје куће, те су мјештани приморани да отпад носе више стотина метара. Ових дана контејнери су празни дуж цијеле улице, али око њих право ругло. Житељи из колица отпад истоваре поред посуда, не размишљајући да на тај начин угрожавају животну средину. Изгледа да су ријетки они који смеће баце у контејнер. Становници овог дијела града признају да су они највећи кривци за овакав изглед насеља, те позивају Комуналну инспекцију и Комуналну полицију да почну са казнама.

image

Ругло око контејнера

Мишко Јелић каже да је Орјенска улица карактеристична по томе да се око контејнера може видјети све и свашта.

– Проблем је очигледан, у бочним улицама не постоје контејнери, па сви довозе отпад овдје. Чистоћа редовно сервисира контејнере, али грађани не маре много. Остављају смеће да га скупља неко други, и како то назвати? Не каже се џабе да народу треба само по џепу ударити и онда ће почети да воде рачуна о томе како одлажу отпад. Контејнери су празни, а погледајте око њих шта је све побацано. Не знам зашто је проблем смеће бацити у контејнер, ваљда свако зна чему служе – рекао је Јелић.

image

Мишко Јелић

Да су појединци криви за нехигијену насеља тврди и Коса Раденовић. Она каже да је сувишан сваки коментар и да је довољно само погледати смеће које опколи контејнере.

– Нас нико не може да васпита. За овакву улицу само су грађани криви. Кад дођемо да бацимо смеће треба неко да стоји ту и кажњава, јер ми ћемо се само тако опаметити. Другачије не умијемо – каже Раденовић.

image

Коса Раденовић

Она има замјерку што Главни град мало улаже у Муртовину.

– Овдје живим 50 година. Гледајући друга насеља тамо су нешто и обновили, а у Муртовину ништа не улажу. Ми немамо чак ни наткривено аутобуско стајалиште или макар клупу да сједнемо. Мора више да се улаже – каже Раденовић.

Директор Чистоће Андрија Чађеновић каже да сходно планираној динамици послови пражњења контеjнера одвиjају се свакодневно у двиjе смjене.

– Поред тога уклањање биљног и кабастог отпада око контеjнера коjи одлажу несавjесни поjединци, обавља се више пута у току седмице ангажовањем додатне механизациjе и људства. Подjећам да jедно од наших рециклажних дворишта се управо налази у Орjенскоj улици што додатно даjе могућност становницима овог насеља да правилно одлажу отпад. Jош jедном апелуjем на грађане да правилно одлазу отпад коjи продукуjу у домаћинствима – рекао је Чађеновић.

А.Д. - М.Л.В.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 14:49