OŠ ”Djoko Prelević” slavi 140 godina rada / - FOTO: MIćKO VUJISIć
05/06/2023 u 10:35 h
Nataša Spaić, Mićko VujisićNataša Spaić, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) OŠ "Đoko Prelević" slavi 140 godina rada

Za nas je istorija škole živo sjećanje na ljude, radost susreta, i gorčina gubitka, to su sudbine naših nastavnika i naših učenika. Škola slavi jubilej u dobrom stanju, uvijek se trudimo da budemo u korak sa vremenom - rekao je Šćepanović

Sto četrdeset godina rada obilježila je Osnovna škola "Djoko Prelević" na Ublima. Direktor škole Radomir Sćepanović kaže da slave vrijedan jubilej.

- Za nas je istorija škole živo sjećanje na ljude, radost susreta, i gorčina gubitka, to su sudbine naših nastavnika i naših učenika. Škola slavi jubilej u dobrom stanju, uvijek se trudimo da budemo u korak sa vremenom - rekao je Šćepanović.

image

OŠ "Djoko Prelević" slavi 140 godina rada

- FOTO: MIćKO VUJISIć

Za 140 godina postojanja, kako je naveo Šćepanović, škola je iznedrila 15 doktora nauka.

- Volio bih da vjerujem da škola ima ne samo slavnu prošlost, dobru sadašnjost već i divnu budućnost. Znam da će nam se naši planovi ostvariti, snovi će se ostvariti - rekao je Šćepanović.

image

OŠ "Djoko Prelević" slavi 140 godina rada

- FOTO: MIćKO VUJISIć
image

OŠ "Djoko Prelević" slavi 140 godina rada

- FOTO: MIćKO VUJISIć

Prema zapisu etnofgrafa Stevana dučića, kako je naveo Šćepanović, prvi učitelj četvororazredne škole na Ublima koja je počela sa radom 1883. godine bio je Vuko Čejović. 

Veljko Mijović i Filip Pavićević đaci generacije 

Po odličnom uspjehu ove godine istakla su se tri đaka i to Veljko Mijović, Nemanja Mijović i Filip Pavićević. Dobitnici diplome "Luča" su Veljko Mijović i Filip Pavićević, koji su proglašeni i za đake generacije.  

–Veljko je oličenje marljivosti i upornosti koji svoj maksim osim u školskoj klupi daje i na fudbalskom terenu. Filip je dječak zdrave misli, razvijene empatije i tolerancije. Uvijek je tu da nesebično pruži pomoć u organizovanju vannastavnih aktivnosti – rekla je Zorka Ćetković, razredni starješina.   

–Čejović je osnovnom obrazovanju mlade Kuče podučavao punih 30 godina. Neko vrijeme je bio profesor na Cetinju, a po nalogu knjaza Nikole bio je jedan od učitelja prilikom opismenjavanja vojvode Marka Miljanova. U pitanju je ličnost kojoj se Kuči trebaju odužiti makar postavljanjem spomen-ploče sa njegovim likom i imenom na fasadi školske zgrade na Ublima – rekao je Šćepanović.   

On je dodao da je 1960. godine napravljena nova školska zgrada koja je tada brojala 550 učenika.   

Proslavi jubileja nije prisustvovao Miomir Vojinović, ministar prosvjete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:05