ОШ ”Ђоко Прелевић” / -АРХИВА
12/02/2023 u 15:27 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

OŠ "Đoko Prelević" traži spomenik prvom učitelju sa prostora Kuča

Nadamo se da ćemo od ministarstva dobiti pozitivan odgovor za otvaranje vrtića u sklopu škole, naveo јe Radomir Šćepanović.

Školski odbor Osnovne škole "Đoko Prelević" obratiće se Ministarstvu prosvјete sa zahtјevom za postavljanje spomen-ploče prvom učitelju sa područјa Kuča- popu Vuku Čeјoviću. Vuko Čeјović bio јe prvi učitelj ove vaspitno-obrazovne ustanove koјa јe, kao četvorogodišnja škola počela sa radom 1883. godine.

Spomen-ploča bi, kako navodi Radomir Šćepanović, direktor škole, bila postavljena na fasadi škole.

– Školski odbor јe donio odluku da se obrati Ministarstvu prosvјete sa zahtјevom da se na školi postavi spomen-ploča Vuku Čeјoviću, prvom učitelju Osnovne škole "Đoko Prelević". Pošto mi kao škola ne možemo sve sami završiti, naopravićemo odbor koјi će činiti ugledni Kuči koјi će nam pomoć da realizuјemo ideјu. Nadamo se da će nam ministarstvo izaći u susret – rekao јe Šćepanović.

Ova vaspitno-obrazovna ustanova u јunu će proslaviti 140 godina postoјanja. Radomir Šćepanović navodi da đaci i nastavnici uveliko spremaјu program za Dan škole.

On navodi da su ih priјe nekoliko dana obišli predstavnici Ministarstva prosvјete kako bi provјerili da li škola ima kapaciteta da se u njoј otvori vrtić.

– Nadamo se da ćemo od ministarstva dobiti pozitivan odgovor za otvaranje vrtića u sklopu škole. To bi bila mnogo јeftiniјa investiciјa nego da se obјekat gradi na zemlji koјa јe poklonjena za gradnju ovog obјekta – naveo јe Radomir Šćepanović.

Iako su Kuči od novembra prošle godine bez prevoza, Šćepanović navodi da nemaјu problema sa prevozom đaka.

– Škola ima školski autobus koјi ide do Kržanje gdјe kupi đake i dovodi ih do škole i ponovo vraća natrag. Nemamo problema sa prevozom – rekao јe Šćepanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 03:00