OŠ ”Milan Vukotić” proslavila 151. rođendan / - MIćKO VUJISIć
24/05/2024 u 11:44 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

OŠ "Milan Vukotić" proslavila 151. rođendan: Zasijalo sedam lučonoša

Dodjelom diplome Luča i prigodnim programom OŠ "Milan Vukotić" iz Golubovaca proslavila je 151 godinu rada.

Ovo prestižno priznanje dobili su Petar Šišević, Marija Mia Maraš, Anja Rajović, Balša Lazović, Andrea Ladićev, Sara Maraš i Andrija Drakić.

Direktorica škole Sonja Bjelobrković kazala je da je od 1873. do danas, prošla 151 godina, te da nije bilo lako baviti se prosvećenjem i obrazovanjem u teškim vremenima kojih nije bilo malo u desetinama godina koje su iza nas.

- Vrijeme koje svjedoči svemu ovome čini da se slava imena naše škole pronosi generacijama. U tim generacijama uvijek je bilo onih koji ponosno kazuju odakle su potekli i gdje su naučili prva slova. Naša škola je iznjedrila mnogo uspješnih ljekara, profesora, diplomata, sportista, inženjera i privrednika. Oni čine da ime naše škole već vijek i po zvučno odzvanja. Koliko je bitno da smo implementirani u društvenu zajednicu, najbolje razumiju oni koji su bili dio nas, naši bivši učenici i roditelji naših učenika. Oni su naša velika podrška i snaga - rekla je Bjelobrković.

Ona je istakla da u brojnim aktivnostima izuzetnu pomoć i podršku dobijali su od Opštine Zeta, bez koje, kako kaže, njihovi planovi ne bi mogli biti realizovani.

- U organizaciji svih aktivnosti koje su bile vannastavne, velika pomoć i podrška nam je bio KIC Zeta. Uz veliku i nesebičnu podršku Savjeta roditelja, njegovog predsjednika, Mladena Aligrudića, kao i Darka Lađića i Radmile Vučković, organizovali smo Vaskršnji bazar, na kojem smo prikupili sredstva za obnovu starih zelenih tabli, kao i kupovinu nastavnih sredstava koja će poboljšati kvalitet razredne i predmetne nastave - kaže Bjelobrković.

Ona ističe da su ovu školsku godinu započeli velikom donacijom bivšeg učenika, sada privrednika Predraga Popovića.

- Škola je dobila veliku donaciju u vidu 47 računara, 17 pametnih televizora, dva projektora, dva štampača i sedam laptop računara. Stare učionice je valjalo pripremiti za ovakvu opremu što smo i uradili zahvaljujući firmi "Light in the dark“, i Darku Bečiću. On i njegovi prijatelji Miloš Škatarić, Ivan Šišević, Mijo Šanović, Filip Živković, Jovan Rajović, Darko Lađić, Janko i Luka Krstović, Vladan Knežević, Janko Vukotić, Stefan Vujačić, Maja Bečić Boričić, Nemanja Bečić i Džemal Adžagić su donirali opremu u vrijednosti od 2.000 eura, i tako smo dobili po prvi put u našoj školi dvije računarske učionice - kaže Bjelobrković.

(VIDEO) Dan škole SMŠ "Golubovci": Umjesto riječima govorimo djelima

Ona je istakla da je dotrajala rasvjeta u fiskulturnoj sali zamijenjena u vrijednosti od 500 eura zahvaljujući bivšem učeniku, sada privredniku, Ivanu Đuriću.

- Za potrebe naših učenika sa posebnim obrazovnim potrebama, škola je dobila štampač u boji od porodice Vidić. Od privrednika, Aleksandra Madžarovića, u nekoliko navrata smo dobili računarsku opremu u vidu tastatura i kompjuterskih miševa, kao i nebrojeno puta besplatne opravke naše računarske opreme. Našu obnovljenu i renoviranu biblioteku ove godine smo klimatizovali zahvaljujući firmi "Čelebić Petrol" - kazala je Bjelobrković.

Bjelobrković je kazala i da su bili domaćini prvog opštinskog takmičenja u pružanju prve pomoći, u organizaciji Crvenog krsta Zeta, gdje je jedna od dvije njihove ekipe osvojila treće mjesto.

- I ove školske godine organizovali smo matematičko takmičenje "Kengur bez granica", gdje su mnogi od naših učenika postigli zapažene rezultate. Za nekoliko dana smo još jednom domaćini za sve četiri osnovne škole sa teritorije Zete, u manifestaciji "Žogarije". Ovih dana završavamo novi broj školskog lista "Dječije oko“, koji će na najbolji način pokazati sve ono što smo radili tokom ove školske godine - kaže Bjelobrković.

Ona je navela i da su učenici postigli veliki uspjeh u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

- Ime naše škole nalazi se među učesnicima na državnom takmičenju iz engleskog jezika. U sportskim aktivnostima i takmičenjima, naša škola godinama postiže izuzetne rezultate. Ni ova godina nije izuzetak. U rukometu učenice starijih razreda osvojile su treće mjesto u okviru Lige osnovnih škola, a mentor je bio nastavnik, Dušan Đurović. U košarci učenici starijih razreda su osvojili treće mjesto u okviru Lige osnovnih škola, čiji je mentor bio nastavnik Luka Drakić. U malom fudbalu na opštinskom takmičenju, učenici petog i šestog razreda osvojili su prvo mjesto, a mentor je nastavnik Dejan Đuranović. U rukometu na opštinskom takmičenju, učenice petog i šestog razreda osvojile su prvo mjesto, a njihov mentor bio je nastavnik Dušan Đurović - rekla je Bjelobrković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 04:22