01/04/2022 u 14:06 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ "Павле Ровински" прославила 28 година постојања

Дан школе обиљежен је програмом под називом "Све су боје моје и твоје"

Основна школа "Павле Ровински" прославила је 28. година постојања програмом под називом "Све су боје моје и твоје". Ученици и наставници су  разноврсним програмом, игром, пјесмом и рецитацијама честитали овај посебан дан школи. Директорица школе Дијана Лаковић је казала да назив програма најбоље упућује на то чему стремимо – прихватајмо једни друге са свим посебностима, чинимо да нас разлике обогаћују, учимо да је у различитостима и љепота и снага, схватамо да је јачина сваког појединца у јачини заједнице.

image
-

– Прије скоро три деценије 1994. године саграђена је ова школа и почела рад са 900 ученика. Све вријеме постојања број ученика се повећавао, па данас са 1.660 ученика спада по броју у ред најбројнијих основних школа у Црној Гори. И не само по броју ученика ОШ "Павле Ровински" је препознатљива по ученичким постигнућима како у наставним, тако и у ваннаставним активностима. Томе свједоче успјеси наших ученика у редовном школском програму, али и њихови успјеси на општинским, државним и међународним такмичењима. Са поносом могу рећи да са дјецом раде сјајни наставници, посвећени свом позиву и заједничкој мисији да наша школа буде безбједно мјесто у којем ће сваки ученик несметано моћи да испољава свој креативни потенцијал уз надзор и подршку својих наставника. Сигурна сам да нам резултати не би били такви без велике подршке родитеља. Сви заједно чинимо добар тим на заједничком задатку – навела је Лаковић.

image
-

Она је казала да су претходне двије године посебно показале колико је важно да будемо сви на истој страни и колико је важно повјерење једних у друге.

image
-

– У тренуцима несвакидашњих изазова, потпуно промијењеног начина рада и за ученике и за наставнике, кључ успјеха је био у међусобном разумијевању и континуираној подршци. Заједно смо пролазили крос процес учења од куће, радили на развијању дигиталних вјештина, како би часове у онлајн окружењу приближили редовним у учионици. Кризна времена су погодно тло за испољавање свих мањкавости неке организације, али и одличан показатељ њеног квалитета – поручила је Лаковић.

Чланови тима који су учествовали у програму су поред управе школе су наставници Александра Јелић, Милица Гарчевић, Зана Добричанин, Дијана Шофранац, Невенка Петричевић, Соња Ђурановић и Маријана Дрљевић. За сценографију је била задужена Соња Ђурановић, док је координатор тима и сценариста била Маријана Дрљевић Влаховић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 23:10