03/06/2023 u 16:30 h
M.L.V.M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

OŠ "Radoјica Perović" proslavila 62. rođendan: Na poklon himna i školski list

Hodamo ruku pod ruku, snažno podržavajući jedni druge.Trudimo se da u ovim vremenima pokažemo da je važno njegovati kulturu zajedništva i povjerenja, navodi Snežana Dakić Tomanović

Osnovna škola "Radoјica Perović" proslavila јe 62 godine diјeljenja znanja i obrazovanja. Kako јe istakla Snežana Dakić Tomanović, direktorica škole, za praznik su napisali himnu "Radojica radosnica" i prvi broj školskog lista istoga naziva.

–U pripremi je drugi broj matematičkog lista za peti razred. Zaјedno sa Savjetom roditelja pokrenuli smo uređenje dvorišta, za početak izgradnju bunara i sistema za navodnjavanje. Stavljena je nova rasvjeta, osvijetlili smo sve učionice i holove. Uspjeli smo da renoviramo dva kabineta za biologiju, oslikali holove, osavremenimo rad novim projektorima i kompjuterima. Naši koraci su mali, ali važni. Hodamo ruku pod ruku, snažno podržavajući jedni druge.Trudimo se da u ovim vremenima pokažemo da je važno njegovati kulturu zajedništva i povjerenja – kaže Dakić Tomanović

Ona dodaјe da su ove školske godine imali đake koji su uspješno predstavljali školu na mnogim poljima, nauke, umjetnosti, sporta.

– Na Olimpijadi znanja iz fizike osvojili smo drugo mjesto, a iz matematike treće mjesto. Na takmičenju iz informatike, računarstva i informacionog razmišljanja Dabar, u kategoriji Mikro Dabar osvojili treće mjesto, a u kategoriji Kilo Dabar drugo i treće mjesto. Na takmičenju "Nauka na drugačiji način", naši đaci su osvojili drugo mjesto. Dok su na državnom takmičenju u matematici Kengur bez granica, u mlađoj kategoriji osvojili smo prvo mjesto, a u starijoj kategoriji drugo. Na likovnom konkursu "Naučni pogled u budućnost" osvojili smo prvo i treće mjesto.Na Festivalu mladih recitatora u Nikšiću osvojili smo treće mjesto, a naši učenici su bili sjajni na Međunarodnom takmičenju u govorenju odlomaka iz djela ruskih klasika "Živa klasika" i osvojili tri prva mjesta. Odradili smo i dvije zapažene humanitarne akcije – navela јe Dakić Tomanović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:10