Школи поклонили пјесме / -
16/05/2023 u 12:07 h
M.L.V.M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

OŠ "Savo Peјanović" proslavila 77 godina postoјanja: Znanjem se može mijenjati sviјet

Važno je, da u vremenu izazova kada se razlike žele naglasiti još više i jače, zajedno sačuvamo ono najsvetije, međusobno poštovanje, razumijevanje, toleranciju, empatiju, i sve ono što su nam naši preci ostavili u amanet, poručio je Zoran Đukić, direktor škole

Ulaganje u obrazovanje, jedan je od osnovnih preduslova za veći društveni proizvod, za veću stopu zaposlenosti, za veći dohodak, za bolju i skladniju komunikaciju među ljudima, za uspješnije planiranje, uspješni razvoj i prosperitet društva u cjelini, rekao јe Zoran Đukić, direktor OŠ "Savo Peјanović" na proslavi 77. rođendana škole.

– Iza nas je 77 godina postojanja na koje smo izuzetno ponosni, sve to iza nas, nas ohrabruje i obavezuje da nastavimo i sačuvamo stečenu poziciju ali i istrajemo na fonu izvrsnosti. Oni koji upravljaju državom fokusirani su na porast društvenog proizvoda, na rast zapošljavanja, povećanju dohotka, čistoći grada, kvalitetnoj infrastrukturi. Mi iz oblasti obrazovanja svјesni smo, da je obrazovanje osnova svega što nas okružuje. U našoj turbulentnoj svakodnevnici, ne postoji dilema, samo istrajnošću, marljivošću i znanjem može se mijenjati sviјet oko sebe, dakle,znanje je neprikosnovena vrijednost koja našoj djeci, ali i svima nama daje sigurnu budućnost. Svјesni smo potrebe stalnog inoviranja, usavršavanja i osmišljavanja novih, podsticajnih obrazovnih programa, obostranog uvažavajućeg oblika komunikacije između nastavnika i učenika. Profesorski autoritet se više ne stiče pretjeranom strogošću i samovoljom, već uzajamnim poštovanjem i uvažavanjem s obije strane – naveo јe Đukić.

Đukić ističe, da se kao kolektiv trude, da kvalitetno unapriјede radni ambijent, kako bi bio podsticajan za stvaralaštvo i intelektualnu nadogradnju mladih generacija.

– Zajedničku budućnost možemo značajno nadograditi, ako smo ispunjeni pozitivnim mislima, posvećeni predanom radu i progresu, zadojeni iskrenom ljubavlju i poštovanjem, tolerantni, puni poštovanja i saosjećanja prema svim građanima i svim sugrađanima. Zato je važno, da u vremenu izazova kada se razlike žele naglasiti još više i jače, zajedno sačuvamo ono najsvetije, međusobno poštovanje, razumijevanje, toleranciju, empatiju, i sve ono što su nam naši preci ostavili u amanet – rekao јe Đukić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:02