30/05/2022 u 11:48 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ "Владимир Назор" прославила 64. рођендан

Надаjмо се да ћемо убрзо угледати почетак изградње школе и да ће она зрачити у новом руху, да ће то бити модерно опремљена грађевина коjа ће одговарити свим потребама савременог образовања наше дjеце, каже директорица школе Љиљана Марковић.

Иако смо тренутно без "само нашег" грађевинског здања, показали смо да смо остали храм знања, поручила је Љиљана Марковић, директорица ОШ "Владимир Назор" на прослави 64. рођендана ове образовне установе. Како је истакла надају се да ће убрзо угледати почетак изградње нове школе која ће зрачити у новом руху, и да ће то бити модерно опремљена грађевина коjа ће одговарити свим потребама савременог образовања.

image
-

– Претходног периода доказали смо да нашу школу не чини тренутно непостоjећи обjекат, него да, управо, њено име носе дjеца и наставни кадар коjи су радили предано и одговорно одговорили свим изазовима образовањау тешким условима рада. Упрскос свим проблемима коjи су настали због потребе рушења три павиљона наше школе, ми постоjимо, траjемо, корачамо храбро кроз све потешкоће и превазилазимо их као хероjи. Иако смо тренутно без "само нашег" грађевинског здања, показали смо да смо остали храм знања.

Али да смо у том храму научили и много важниjе лекциjе од наставних садржаjа, а то су животне лекциjе истраjности, упорности, толеранциjе, разумиjевања, о чему свjедоче не само дjеца, већ и њихови родитељи коjи, као зрели и искусни људи знаjу да живот носи непредвидљиве ситуациjе, али да се човjек мора достоjанствено носити са тешкоћама, с огромнимстрпљењем и уз вjеру у превазилажење проблема, па и онда када се поузданоне види краj тешком периоду, да се мора остати на линиjи борбености – а то jе наjвећа мудрост коjоj можемо научити нашу дjецу кроз своj примjер. Кроз историjу народа рушена су и царства и градови коjи су били колиjевка цивилизациjа, нестаjале су и величанствене грађевине коjе су обнављене током времена, али су израњале у свjетлиjем сjаjу и духу ренесансеили препорода. Њихову судбину jе, изгледа,морала имати и наша школа.

image
-

Надаjмо се да ћемо убрзо угледати почетак изградње и да ће наша школа зрачити у новом руху, да ће то бити модерно опремљена грађевина коjа ће одговарити свим потребама савременог образовања наше дjеце, да ће заблистати љепотом, окружена своjим вjечним чуварима – боровима. Jер као што рече наш нобеловац Иво Андрић за срушени Вишеградски мост "Све може бити. Али не може бити да ће посве изаувиjек нестати великих и умних људи коjи ће за божjу љубав – додала бих – за нашу дjецу, подизати траjне грађевине да би земља била љепша ида би човjек живио на њоj љепше и боље." – истакла је Марковић.

image
-

Додијељене су и дипломе Луча ученицима, Владимир Аџић, Хана Воцај, Вељко Радовић, Јован Никић, Софија Раковић, Илија Гашевић, Драгана Томашевић, Илија Перић, Стефан Рашовић, Нађа Боричић и Ања Цековић. Школа је додијелила и захвалнице професорима Славици Мијановић, Милораду Мијановић и Војиславки Жарковић који су након подијељеног знања и умијећа које су уткали у срца генерација, отишли у заслужену пензију.

image
-
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:51