Иселили инвентар из школе / ФБ:ОШ ВЛАДИМИР НАЗОР
03/01/2022 u 14:41 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ "Владимир Назор" руше крајем јануара

Исељен је школски инвентар из ОШ "Владимир Назор" у сусрет рушењу школске зграде које се очекује крајем јануара. Почетак градње новог школског објекта, како је саопштила Љиљана Марковић, в.д. директора ове васпитно-образовне установе, очекује се почетком марта. Рок завршетка радова је између 12 и 14 мјесеци.

– Људи великог срца у ове празничне дане дају све од себе да помогну око селидбе канцеларија и цјелокупног школског инвентара и раде од јутарњих до касних вечерњих часова, поред свих обавеза које има један просвјетни радник. Канцеларије директора, помоћника, ПП службе и правне службе измјештене су у салу школе. Школски инвентар је пресељен у оближњи магацин. Наши наставници су се трудили да надљудским напорима дају свој максимум у остваривању најбољих услова за рад и школовање дјеце. Ученици су се лијепо прилагодили новим условима рада уз безрезервну помоћ и подршку својих родитеља, који су разумјели и били подршка дјеци и нама помажући да лакше превазиђемо потешкоће – навела је Марковић.

Она је истакла да поред свакодневне оптерећености администрацијом, плановима, дневним припремама, прегледањима тестова, контролних, писмених и домаћих задатака, наставници су истрајношћу и несебичном пожртвованошћу помагали ученицима и остварили успјехе на школским такмичењима, секцијама и спортским турнирима који су се одржавали у претходном периоду.

– На самом крају првог полугодишта, ученици и наставници заједно са управом школе сабирали су утиске о постигнутим успјесима у њиховим измијењеним околностима рада, и надају се да ће ускоро доћи тренутак када ће закорачити у "нове просторије" своје "старе школе", која ће поново широм отворити своја врата новим - будућим, успјешним генерацијама које ће бити понос Маслина и града. Са нестрпљењем ишчекујемо рушење старог објекта и градњу нове школе која ће бити нови, љепши, други дом за нашу дјецу. Захвални смо министарки Весни Братић и директорици директората за основно образовање Славици Илинчић које су нам увијек изашле у сусрет и учиниле све да папирологија иде убрзаним темпом – поручила је Марковић.

Министарство просвjете, науке, културе и спорта почетком априла прошле године затворило је ОШ "Владимир Назор" због пукотина на објекту, јер је процијењено да школа није безбједна за функционисање. Од првог септембра настава за ђаке ове школе организована је у ОШ "Марко Миљанов" и Гимназији "Луча". У ОШ "Марко Миљанов" наставу је похађају ученици другог, и ђаци од петог до деветог разреда, док су у Гимназији ученици ђаци првог, трећег и четвртог разреда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 16:31