Легализовали школу
22/09/2023 u 17:25 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

OŠ „Vlado Milić” legalizovana, čeka se dogradnja

Nadam se da će se problem nedostatka prostora brzo rješiti i da će učenici naše škole imati bolje uslove za rad i boravak u školi, saopštila je Ivana Milić, direktorica škole

Osnovna škola „Vlado Milić“ se već duži niz godina suočava sa nedostatkom prostora za redovno odvijenje nastave. Kako јe istakla Ivana Milić, direktorica škole, prvaci, upravo zbog nedostatka prostora, nastavu pohađaju u područnom odjeljenju u Farmacima, a učenici drugog i trećeg razreda su raspoređeni u tri smjene.

– U kapitalnom budžetu postoјi stavka za dogradnju objekta OŠ „Vlado Milić“. Da bi radovi mogli početi potrebne su dozvole koje izdaje Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja i urbanizma. Početkom godine škola je podniјela zahtjev za dobijanje UT uslova, ali smo dobili negativan odgovor jer postojeći objekat nije imao građevinsku dozvolu. Uz pomoć Ministarstva prosvjete urađen je elaborat i objekat škole je legalizovan i upisan u katastar. Nakon dobijanja potvrde da je objekat legalizovan opet smo se obratili sa zahtjevom Ministarstvu ekologije i prostornog planiranja i urbanizma sa zahtjevom za dobijanje potrebne dozvole. Nadamo se da sad neće biti prepreka da se dozvola dobije, jer razlog odbijanja prethodnog puta više ne postoji - kaže Ivana Milić.

image

Ивана Милић

-

Nakon toga, kako nastavlja, trebalo bi početi sa projektom za koji postoji novac u kapitalnom budžetu.

–Nadam se da će se problem nedostatka prostora brzo rješiti i da će učenici naše škole imati bolje uslove za rad i boravak u školi – saopštila јe Milić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:08