Бојана Мићковић / -Архива
14/12/2021 u 08:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОШ "Зарија Вујошевић" : Након 29 година прикључени на водовод

Основна школа "Зарија Вујошевић" се до сада водом снабдијевала из бунара. Чак је и апарат за хлорисање воде био покварен, казала је Бојана Мићковић, в.д. директорица

Основна школа "Зарија Вујошевић" послије 29 година прикључена је на водоводну мрежу. До сада су се водом снабдијевали из бунара која је хлорисана преко апарата који је, како је казала Бојана Мићковић, в.д. директорица, затекла у неисправном стању. Трошкови прикључка износили су око 3.000 еура.

– Школа jе почела са радом у овом обjекту 1992. године и никада ниjе била прикључена на водоводну мрежу. Вода из бунара којом се снабдијевала школа била је технички неисправна. Одржавање бунара и техничке исправности воде jе велики финансиjски издатак, а ово подручjе jе изложено честим нестанцима струjе. Када до тога дође онда ни пумпе не могу да раде, школа нема уопште воде и настава се не може одвиjати – каже Мићковић.

Она је истакла да је очекивала већу ангажованост и разумиjевање комплетне друштвене заjеднице.

– Велику захвалност дугуjемо Министарству просвjете, науке, културе и спорта коjе jе препознало ургентност рjешавања овог проблема и уплатило средства. Захвални смо мjештанину Горану Давидовићу, чиjа дjеца похађаjу нашу школу, а коjи jе ископавање канала и постављање циjеви од шахте са прикључком до наше школе одрадио бесплатно. Посебно бих истакла ангажовање домара школе Деjана Миjовића. Сада ћемо воду из бунара користити само за заливање дворишта – каже Мићковић.

Она је истакла да им је наредни најзначајнији пројекат гријање у школи.

– Школа се гриjе на ТА пећи коjе су старе колико и школа. Дотрајале су и њихово одржавање jе све теже. И таj проблем смо донекле риjешили, донациjом фирме Тиминг у виду великих, инверторских клима коjе већ од новембра гриjу поједине учионице наше школе. За неко траjниjе и боље гриjање jош тражимо рjешење – наводи Мићковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:02