/ -
29/03/2022 u 11:42 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Основан Савјет матичара

Главни град у сарадњи са УНДП и Министарством унутрашњих послова, ради на развиjању новог система за електронско заказивање вjенчања, саопштио је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице

При Заједници општина Црне Горе основан је Савјет матичара. Градоначелник Подгорице Иван Вуковић најавио је увођење новог система за електронско заказивање вjенчања.

– Пратећи трендове у модернизациjи и дигитализациjи jавне управе, Главни град у сарадњи са УНДП и Министарством унутрашњих послова, ради на развиjању новог система за електронско заказивање вjенчања. Циљ програма jе да се грађанима омогући да електронским путем закажу термин за склапање брака. Централизациjа евиденциjе о склопљеним браковима, као и тjешниjа сарадња општина, неопходна како би грађанима пружили могућност да подигну извод из матичне књиге вjенчаних, без обзира на мjесто склапања брака – саопштио је Вуковић.

Секретарка за локалну самоуправу Драгица Милачић jе казала да jоj jе посебно задовољство што руководи органом локалне самоуправе у чиjоj надлежности су, поред осталих, и послови матичара, односно закључење брака.

– Оваj састанак jе добра прилика да се размиjене искуства и мишљења са колегама из различитих општина и да заjедно дjелуjете у циљу унапређења послова матичара. Колико jе битно посветити се теми матичарства говоре и подаци према коjима се у Главном граду у просjеку склопи преко хиљаду бракова на годишњем нивоу – навела jе Милачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:11