Рјешење државног архитекте / -Архива
09/01/2022 u 14:50 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оспорена градња кампа на Златици: МУП није доставио доказ својине

Министарство унутрашњих послова није доставило изјаву пројектанта али ни доказ о праву својине за урбанистичку парцелу на Златици на којој је планирана градња полицијског кампа због је чега главни државни архитекта одбио да да сагласност на идејно рјешење архитектонског пројекта за изградњу овог објекта. Полицијски камп који ће користити Спе­ци­jал­на ан­ти­те­ро­ри­стич­ка jе­ди­ни­ца (САJ) и По­себ­на jе­ди­ни­ца по­ли­ци­jе (ПJП) планиран је на три катастарске парцеле у захвату ДУП-а Загорич 34, зона 2- измјене и допуне.

У рјешењу које потписује Мирко Жижић, главни државни архитекта, је констатовано да МУП није доставио ни изјаву геодетске лиценциране организације која би дала тачну идентификацију тачне локације планираног објекта и обезбијеђеног колског прилаза објектима на власничким парцелама - у оригиналу са потписом и печатом. Такође, осврнуо се и на то да уз захтјев није утврђена легитимација инвеститора.

–Недостаје доказ о праву својине за УП број 3б-33 коју чине катастарске парцеле број 182/2, 182/3, 182/4 КО Подгорица II у захвату ДУП-а Загорич 3-4, зона 2-измјене и допуне. Како би се могло одлучивати по захтјеву, било је потребно доставити оригинал листове непокретности, не старије од мјесец дана за све катастарске парцеле. О свему је обавијештен подносилац захтјева, а како се он није изјаснио на резултате испитног поступка, то је одлучено као у диспозитиву овог рјешења – пише у Жижић.

У упутству о правној заштити је назначено да се против овог рјешења може изјавити тужба Управном суду у року од 20 дана од дана његовог пријема

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:44