/ -
11/08/2022 u 13:49 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otvorene prijave za ljetnju školu programiranja za učenike VII i VIII razreda

Prijave na konkurs za učešće u ljetnjoj školi programiranja, koja je namijenjena učenicima VII i VIII razreda na teritoriji Podgorice,  otvorene su do 28.08.2022 godine. Kako su saopštili iz PG biroa, polaznici će imati priliku da nauče osnove algoritmike i programiranja na kursu "JavaScript – programiranje igara", te da na kraju obuke prezentuju svoje isprogramirane igre.

– Ljetnja škola će trajati od 05.septembra do 01.oktobra. Radionice će se održavati 3 puta sedmično u trajanju od 2 sata u Birziminium hubu. Pravo učešća imaju svi upisani učenici/e VII i VIII razreda podgoričkih osnovnih škola, a učesnici konkursa su dužni da, poznaju rad na računaru da mogu kreirati datoteku i folder, ispune online upitnik, dostave dokaz da su učenici, kao i da polažu logičko-matematički test sklonosti. Učesnici su dužni da do 28. avgusta 2022. godine ispune online upitnik, te dostave dokaze na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. – saopštili su iz PG biroa.

Kako navode, prilikom prijave svi prijavljeni kandidati će raditi test sklonosti. Riječ je o logičko-matematičkom testu, a prilikom selekcije polaznika, uzimaju se u obzir najbolje ostvareni rezultati na testu. Svi učesnici koji ispune uslove Konkursa biće obaviješteni o vremenu i mjestu polaganja testa, najkasnije 3 dana prije njegovog održavanja. Dvadeset učesnika koji najbolje urade test imaće priliku da pohađaju ljetnju školu programiranja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:02