Фото: Преузето са портала РТЦГ
11/08/2021 u 13:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Озон" упозорио: И грађанима Подгорице угрожено здравље

Препорука се, појашњавају, нарочито односи на прометне саобраћајнице, као и за вријеме присутног дима и магле у ваздуху

Еколошки покрет Озон упозорио је грађане Подгорице на угроженост здравља као посљедице високог загађење ваздуха, јер је сатна концентрација ПМ10 честица између 90 и 180 µг/м3, јавља портал РТЦГ.

Наводе да је по подацима Државне мреже за праћење квалитета ваздуха од 12х забиљежена сатна концентрација ПМ10 честица већа од 90 µг/м3, па се сходно препорукама Института за јавно здравље препоручује свима, а нарочито осјетљивим групама становништва,, као што дјеца, труднице, стари и хронични болесници, да смање боравак на отвореном.

Препорука се, појашњавају,  нарочито односи на прометне саобраћајнице, као и за вријеме присутног дима и магле у ваздуху.

-Треба ограничити извођење физички захтјевних активности при којима се дише брзе или дубље (трчање, вјежбање и сл.) на отвореном. Еколошки покрет Озон усљед чутања надлежних институција које би сходно Архуској конвенцији требало да обезбиједе правовремено информисање јавности позива грађане да користе званичну интернет презентацију Агенције за заштиту животне средине хттп://www.епа.орг.ме/ваздух и информишу се о тренутном стању- наводе из Озона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 09:04