Запуштена шума / -
29/05/2023 u 14:52 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Park se uželio trimera

Park šuma Zlatica potpuno je zarasla u travu. Kiša koјa јe do nedavno padala pogodovala јe travi koja je bukvalno pola metra, a na nekim mjestima i koјi centimetar više.

Nepokošena trava leglo јe gmizavaca, te građani pozivaјu nadležne da što priјe reaguјu.

– Park šuma Zlatica, kao i druge park šume i zaštitni pojasevi spadaju u kategoriju zelenila koja se ekstenzivno održava, odnosno ne spada u kategoriju uređenih urbanih javnih zelenih površina koje se intenzivno održavaju. Takođe, ova park šuma zauzima prostor od oko 15.000 kvadrata, te je za košenje ovog prostora potrebna višednevna aktivnost koja je započeta prije dva dana i u narednom periodu će biti realizovana u kontinuitetu – kazali su iz Zelenila.

Oni navode da se košenje, kao mjera održavanja travnjaka, realizuje tokom cijele godine, dok je proljećni period, vrijeme početka novog vegetacionog ciklusa, te samim tim i rasta trave.

– Vremenski uslovi koji dominiraju prethodnih mjesec dana, visoke temperature i veliki broj kišnih dana, pogodovali su izuzetno brzom porastu trave, pa smo svjedoci da za manje od nedjelju dana trava poraste i više od pola metra. Gotovo sve javne zelene površine u urbanim gradskim djelovima već su pokošene, pa neke čak i po dva puta jer se radi o površinama od posebnog značaja, kao što su dječja igrališta, parkovi, važne saobraćajnice... – kažu iz Zelenila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:45