Шире мрежу паркиралишта / -Архива Дана
15/06/2022 u 07:00 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Паркинг сервис планира изградњу четири нова паркиралишта: Узимаће паре од још 100 паркинг мјеста

Нови паркинзи биће зонски и цијена паркирања биће шест еура за мјесец дана. Планирани су код Дома здравља Нова варош, око гараже у Карађорђевој улици, као и у Московској и Далматинској улици, навео је Нусрет Цановић, директор предузећа

Град ће добити још 100 нових паркинг мјеста на четири локације чије ће се коришћење наплаћивати. Директор Паркинг сервиса Нусрет Цановић наводи да су паркинзи планирани код Дома здравља у Мјесној заједници Нова варош, око гараже у Карађорђевој улици, као и у дијелу града Преко Мораче - у Московској и Далматинској улици. Нови паркинзи ће бити уврштени у измијењени елаборат о паркинг зонама.

– Имамо пар локација које треба уврстити у елаборат о паркинг зонама. Те измјене ће ићи на јавну расправу и када се она заврши на сједницу Скупштине Главног града. У питању су мини локације које нијесу уврштене у претходни елаборат због чега сада радимо измјене овог документа. Током јавне расправе ћемо видјети да ли ће бити још нових предлога или ће остати на нашем предлогу. У питању су локације код Дома здравља у МЗ Нова варош, око гараже у Карађорђевој, те улицама Московској и Далматинској, а које су се показале ургенте. Про- блем паркинг простора ријешићемо на овај начин. Нови паркинзи биће зонски и цијена паркирања биће шест еура за мјесец дана јер је у питању трећа зона – навео је Цановић.

У Базару скупља дара од мјере

Директор Паркинг сервиса наводи да још нијесу ријешили проблем високих дажбина које предузеће плаћа за одржавање тржног центра Базар. Након што је компанија Челебић продала већину тржног центра, а градско предузеће Паркинг сервис преузело паркинг, у гаражи и на платоу, појавио се проблем високих дажбина које плаћају за одржавање објекта. Одржавање ТЦ Базар градско предузеће мјесечно плаћа 3.000 еура због чега је тражило да се тај износ преполови.

–Када је у питању паркинг код Базара, наплата иде редовно. Имамо проблема са високим трошковима одржавања гараже. Ту ћемо морати нешто да мијењамо, а шта то, не знамо још увијек. Чекамо сједницу Скупштине етажних власника Базара – навео је Цановић.

Паркинг сервис у гаражи и на платоу има 235 паркинг мјеста.

Цановић наводи да припремају и нове локације за смарт паркинге.

– Рачунамо да у овој години добијемо још два нова смарт паркинга. Немамо још детаља око тога јер је то у фази припреме – наводи Цановић.

Директор Паркинг сервиса додаје и да увелико постављају инфо лед табле које имају за циљ да информишу возаче о слободним паркинг мjестима на посебним паркиралиштима у њиховоj близини.

– Инфо табле биће постављене на четири нове локације. Инсталације су постављене. Након тога ширићемо мрежу и тражити нове локације. Табле су се одлично показале као нешто што највише помаже грађанина – навео је Нусрет Цановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:12