Koncert, Ida i Lollobrigida / -MEDIABIRO
23/01/2024 u 12:04 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pazar je bio, a na Pazaru...

Vjerujemo da će Pazar nastaviti da raste iz godine u godinu i da će postati tradicionalni događaj po kojem će se naš grad, između ostalog, prepoznavati,saopštili su iz Služba za odnose sa javnošću Glavnog grada

Nastupom Šukrije Serhatlića i Forte benda na trgu kod Sahat kule, te Nemanje Petrovića na Trgu Svetog Petra Cetinjskog, sinoć je zatvorena manifestacija Podgorički Pazar koja je u proteklih više od 40 dana bila centralno mjesto okupljanja i oduševila više desetina hiljada građana i posjetilaca grada. Kako navode iz Služba za odnose sa javnošću, organizacija  je bila prilično zahtjevna, ali su uspjeli odgovoriti svim izazovima, pa je Podgorica ove godine u prazničnim danima imala atmosferu za pamćenje.

image

Olivera Injac otvara pazar

-MIćKO VUJISIć

– Ove godine Podgorički Pazar održavao se na tri lokacije, kućice su bile raspoređene, na Trgu nezavisnosti i na Trgu Bećir bega Osmanagića i Trgu Svetog Petra Cetinjskog, a Glavni grad je za ove potrebe ustupio ukupno 64 montažna objekta i to potpuno besplatno. Program je bio i više nego raznovrstan, o čemu najbolje govore utisci građana. Posebno nas raduje što smo omogućili lokalnim izvođačima i grupama da nastupaju u okviru manifestacije pa je crnogorska muzička scena posebno afirmisana, a nastupilo je preko 80 domaćih izvođača i bendova. Sa druge strane, naši gosti su bili umjetnici iz regiona, pa su građani uživali u nastupima Tijane Bogićević, Marka Louisa, Ide Prester, Kikija Lesendrića….tu su i regionalni sastavi- izvođači starogradske muzike iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske – saopštili su iz Služba za odnose sa javnošću

image

Injac otvara Novogodišnji pazar

-NIKOLA SAVELJI

Oni dodaju da je Podgorica posle dugo vremena imala organizovan doček Nove godine na Trgu nezavisnosti kada smo bilježili posjećenost više hiljada građana i posjetilaca.

– Vjerujemo da će Pazar nastaviti da raste iz godine u godinu i da će postati tradicionalni događaj po kojem će se naš grad, između ostalog, prepoznavati. Nova gradska uprava osluškuje potrebe građana, pa se već razmišlja o organizaciji Pazara i na proljeće, što smatramo važnim za oživljavanje centra grada i osmišljavanje bogate ponude i promocije Podgorice kao grada kulturnih zbivanja, koji nije samo tranzitno mjesto turista, već grad koji itekako ima šta da ponudi u svakom smislu – navode iz Služba za odnose sa javnošću.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PAZARPODGORICA
11. maj 2024 01:02