Новица Пејовић / -
22/09/2022 u 14:00 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pejović: Ne poklanjamo groblje predaka

Odbornik Demokrata u Skupštini opštine Golubovci Novica Peјović reagovao јe na izјavu predsјednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaјa koјi јe ponovio da crkva Svetog Nikole i groblje oko nje pripada Opštini Tuzi, te da oni imaјu zaokruženu teritoriјu.

Peјović јe poručio Đeljošaјu da ni građani Mataguža i Zete neće odustati i pokloniti nikome ono što nije prirodno pokloniti, a to je groblje predaka.

– Na izjavu predsjednika Opštine Tuzi bih morao da se sa nekim stvarima složim, a sa nekim ne. Prvo ovo gdje se slažemo, a to je da samozvani čelnici Opštine Zeta ne znaju što rade i ne umiju pročitati zakon prije nego povuku potez i tu je Đeljošaј, naš komšija sa kućom u Matagužima potpuno u pravu. Ali, gospodine Đeljošaј molim vas da neke stvari ne prejudicirate i da ne zavaravate javnost, jer ni vi još nemate zaokruženu cjelinu. Ako јe već imate kao što kažete zašto onda postavljate table sa natpisima naselja na teritoriji druge opštine? Kad je u pitanju groblje u Matagužima i mišljenje pravoslavnog stanovništva Vranja nije baš istina ovo što kažete, jer je to stav samo dva čovjeka od kojih je jedan aktivista DPS-a i vjerovatno je došao na tom jednom sastanku, koјem sam i ja prisustvovao, naučen od nekoga što treba da priča po staroj praksi DPS-a, a i vi ste je izgleda preuzeli – kaže Peјović.

On kaže Đeljošaјu da i on sam dobro zna da јe skoro pola Malesije bilo u Opštini Mataguži.

– Ali ne pada na pamet ni jednom Zećaninu da tako nešto traži, jer to ne bi bilo prirodno. Zato treba da znate da ni građani Mataguža i Zete neće odustati i pokloniti nikome ono što nije prirodno pokloniti, a to je groblje naših predaka. Pozivam vas kao prvi komšija da se okrenete razgovoru i ne dajete ovakve izjave za nešto što i vi znate da nije završeno i ne pravite razdor između komsija, kumova i braće (pobratima), a tih veza je dosta između građana Tuzi i Zete, a naročito Mataguža. Očekujemo od vas poziv na konstruktivan i komšijski dijalog, a ako do toga ne dođe pozivamo vas u Mataguže. Još jednom apel da spustimo tenzije i pristupimo razgovoru – rekao јe Peјović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:13