РАД НА ШИВАЋИМ МАШИНАМА / - ФОТО: ПОДГОРИЦА.МЕ
14/10/2021 u 12:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПГ Биро: Почела обука за рад на шиваћим машинама

У марту ове године, исту обуку jе похађало 10 жена припадница РЕ популациjе са подручjа Коника, коjе су биле веома задовољне самом обуком, казали су из ПГ Бироа

Кроз проjекат "Жене као носиоци позитивних друштвених промjена” коjи jе финансиран од стране Секретариjата за социjално старање Главног града, у просториjама Отвореног центра НВО “Адра”, почела jе обука за рад на шиваћим машинама за 15 жена из реда рањивих категориjа друштва, саопштили су из ПГ Бироа.

Како су навели, проjекат jе замишљен тако да се припадницама рањивих категориjа друштва пружи шанса да стекну и усаврше вjештине кроjења и шивења, а то у перспективи може бити њихово занимање. У марту ове године, исту обуку jе похађало 10 жена припадница РЕ популациjе са подручjа Коника, коjе су биле веома задовољне самом обуком, али и резулатима. 

Након завршетка курса коjи се састоjи из теориjског и практичног диjела, полазнице обуке ће осим стечених знања добити и сертификате, што ће им отворити могућност за будуће запошљење. Укупно ће бити организована три курса, а сваки од њих траjаће два мjесеца и броjаће по пет учесника, како би обука била реализована на што квалитетниjи начин, а у исто вриjеме поштуjући епидемиолошке мjере.

Подсjећамо, Главни град Подгорица, односно Секретариjат за социjално старање недавно jе потписао меморандум о сарадњи са хуманитарном организациjом “Адра”, у области унапређења положаjа и квалитета живота социjално рањивих категориjа становништва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:06