Књижевно вече изазвало велико интересовање / -архива
23/12/2021 u 17:51 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пјесничко вече Новице Ђурића у ОШ "Саво Пеjановић"

Књижевник Новица Ђурић одржао jе пjесничко вече и дружење са ученицима.

Вече је отворио в.д. директора школе Зоран Ђукић, који је истакао да аутор у првом диjелу вечери читао своjу изабрану поезиjу за младе из двиjе збирке, "Милица Словарица" и "Свуд ме има, кришом вирим", а затим у живом и спонтаном разговору одговарао на броjна и сложена питања ученика.

– Обраћаjући се у више наврата као према себи равнима, пjесник jе одао комплименте ученицима признаjући да му нико ниjе постављао тако специфична питања. Ђаке су интересовали детаљи из Ђурићевог опуса везано за жанрове, начин писања и стварања пjесама, коjи пjесници су били његови узори, сjећа ли се своjе прве пjесме, о чему тренутно пише, колико прерађуjе своjа пjесничка штива – казао је Ђукић.

Он је казао да је Ђурић истакао да jе таленат основ сваког креативног посла, али да без упорног и савjесног рада нема ни правих резултата. И не само у поезиjи, него и сваком другом вриjедном послу, при чему jе позвао младе да увиjек мораjу имати на уму животни императив да се што више залажу у школи и потом jедног дана постану признати чланови нашег друштва.

– Током вечери у програм се укључила и ученица Леа, Ђурићева кћерка, коjа jе прочитала jедну пjесму свог оца, уз закључак да би, говорећи о очевоj поезиjи могла говорити дуго – навео је Ђукић.

Професор Драган Копривица говорио је о Ђурићевом опусу указуjући на велики броj његових домаћих и међународних књижевних, али и признања у сфери новинарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:24