УРГЕНТНИ ЦЕНТАР, фото:С.Р / - фото:С.Р
10/10/2021 u 06:30 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Планирано 250 постеља у новом ургентном центру

Ови подаци садржани су урбанистичко-техничким условима које је Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма издало Министарству здравља

Нови ургентни центар који је планиран између зграде Завода за трансфузију крви Црне Горе и главне зграде Клиничког центра имаће око 100 стационарних јединица и око 250 постеља. Ови подаци садржани су урбанистичко-техничким условима које је Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма издало Министарству здравља.

–Типови соба који су планирани у објекту су једнокреветне, двокреветне, трокреветне као и интезивна њега. Објекат је спратности СУ+П+2 до Су+П+4. Фасаду је потребно ускладити са постојећим објектом Клиничког центра (са наглашеном комбинацијом примијењених материјала као што су камене плоче, омалтерисане површине и стаклене површине) – пише у документу који потписује Бранка Петровић из Директората за издравање урбанистичко-техничких услова.

У документу је назначено да је објекат планиран на катастарској парцели 1284/1 КО Подгорица I.

– На овој парцели су евидентирани земљиште уз зграде површине у основи 55.729 квадрата, пет клиника које су у основи површине 6.493, 1.114, 1.331, 245 и 252 квадрата. Ту су и породична стамбена зграда површине у основи 202 квадрата, помоћна зграда у ванпривреди површине 79 квадрата у основи, зграде у енергетици од 11 квадрата и клиника од 1.831 квадрата у основи. За рушење постојећих објеката потребно је да се власник захтјевом обрати надлежном инспекцијском органу – назначено је у документу.

Урбанистичко-технички услови третирају и питање паркинга.

–Према нормативима за комплекс Клиничког центра потребно је обезбиједити једно паркинг мјесто на четири запослена. С обзиром да се планира запошљавање максимално 2.810 људи (од тога велики дио ради у трили или двије смјене) неопходно је обезбиједити 325 паркинг мјеста за запослене. Паркиралишта су лоцирана углавном по ободу комплекса и у мањим групацијама, у близини улаза у поједине објекте за које је пожељна или неопходна близина паркинга. Планираних 491 паркинг мјеста унутра комплекса задовољава потребе запослених. Саа паркирањем дуж Љубљанске улице, дуж ободне саобраћајнице према Морачи и на оближњем отвореном паркингу југоисточно од комплекса Клиничког центра са приступом из Љубљанске улице, задовољавају се потребе Клиничког центра – пише у документу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:32